Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11013

Τσάκισμα των εργατών και κρατική ενίσχυση ζητά ο ΣΕΒ από την κυβέρνηση

Νέες αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου από την κυβέρνηση, στο όνομα της ανάπτυξης, πέρα από τα όσα καταστροφικά για τους εργαζόμενους προβλέπουν τα διαβόητα «μνημόνια» και το «μεσοπρόθεσμο».


ΣΕΛ.  7

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για την Υγεία σε όφελος του λαού
  • Με τοπικές συγκεντρώσεις στις συνοικίες της Αθήνας και σε άλλες περιοχές κορυφώνονται σήμερα οι προετοιμασίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ για τις αυριανές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία.
  • Χτες με συνέντευξη Τύπου η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η κλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ ανέδειξαν τις δραματικές επιπτώσεις που θα προκύψουν για τα λαϊκά στρώματα από την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις δημόσιων νοσοκομείων, στο Νομό Θεσσαλονίκης.

ΣΕΛ.  3

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Αύριο η απεργία για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  15

ΚΚΕ
Επικίνδυνη η συμμαχία με ΗΠΑ

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβράβευσε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και προώθησε τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους που εξαπολύουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατά λαών και χωρών της Αφρικής και της Μ. Ανατολής. Η ανάπτυξη αυτής της συμμαχίας, ενώ είναι ωφέλιμη για την ελληνική πλουτοκρατία, γι' αυτό τη στηρίζουν μαζί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα άλλα κόμματά της, είναι άκρως επικίνδυνη για τους λαούς, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Ο λαός έχει το χρέος και τη δύναμη να αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική, να εμποδίσει την παραπέρα συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους, να παλέψει για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΝΤΟΝ
Πολλαπλά τα συμφέροντα στην περιοχή

ΣΕΛ.  6
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Την Πέμπτη η κινητοποίηση για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  14
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τώρα λύση στα λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  21
ΟΓΕ
Η υγεία των γυναικών στο απόσπασμα

ΣΕΛ.  28
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εξω οι ΜΚΟ και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία!

ΣΕΛ.  11
ΤΑΞΙ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΚΕ: Δεν υπάρχει καλή και κακή «απελευθέρωση»

ΣΕΛ.  20
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Νέα βάρβαρα μέτρα για να σωθεί το κεφάλαιο

Την ανάγκη διαχείρισης του χρέους, με μορφή που θα φέρει ανακούφιση και ανάπτυξη, προβάλλει η κυβέρνηση, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης την Πέμπτη, επιδιώκοντας να εξαπατήσει το λαό πως αυτό, τάχα, θα είναι σε όφελός του.

ΚΚΕ: Σε όποια λύση και αν καταλήξουν η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, θα την πληρώσει ο λαός με συνεχείς εκβιασμούς και βάρβαρα μέτρα. Αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, που θα καταργήσει το χρέος, γιατί ο λαός δεν χρωστάει, του χρωστάνε.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ