Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11011

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια στις 20 Ιούλη για πολιτική Yγείας σε όφελος του λαού

ΣΕΛ.  13

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ γιατί τον ληστεύουν

Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε σε καινούριες επιλογές του μαζικού κινήματος, να παρεμποδίσει την παραπέρα ληστεία του λαού, να μην πληρώσει τη στιγμή που δεν μπορεί και να πάρει στα χέρια του όσα δικαιώματα μπορεί

  • Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος. Οταν θα έρθει το χαρτί της Εφορίας, ο λογαριασμός της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του νερού, τα δημοτικά τέλη και δεν έχουμε να πληρώσουμε, γιατί πρέπει να αφαιρέσουμε το πιάτο φαΐ από το παιδί μας; Θα αφήσουμε τον άλλον χωρίς φως, χωρίς νερό, ή θα περιμένουμε να εξαθλιωθεί κάποιος, να πεινάσει;
  • Ο λαός έχει τεράστια αποθέματα δύναμης, να παρεμποδίσει αυτήν την πολιτική, να αποδυναμώσει το καθεστώς της βίας και της εκμετάλλευσης, να επιχειρήσει τη ριζική ανατροπή αυτού του πολιτικού συστήματος ακριβώς για να υπάρχει μια άλλη κοινωνία οργανωμένη με διαφορετικό τρόπο.
  • Οργανωμένη, σχεδιασμένη αντεπίθεση, επιθετική πολιτική, συμπόρευση με το ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Κοινωνικό - πολιτικό μέτωπο αποκλειστικά και μόνο των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν συμφέρον να καταργήσουν την εξουσία των μονοπωλίων.

ΣΕΛ.  6  -  9

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» ανανεώνει το Ενθετο «7 Μέρες μαζί», αλλάζοντας τη μορφή του, έτσι που να ανταποκρίνεται ακόμη πιο καλά στο περιεχόμενό του. Συνεχίζοντας ως προς το περιεχόμενο του Ενθέτου την πλούσια πολύμορφη ύλη για την καλλιτεχνική δημιουργία, τον αθλητισμό, την επιστήμη, προσθέτει και μόνιμη στήλη για τη «Γυναίκα», με στόχο την ανάδειξη των πλευρών της φυλετικής ανισοτιμίας ως κοινωνικού φαινομένου και τη διέξοδο για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τις νέες γυναίκες. Ταυτόχρονα, προχωράμε στην αλλαγή της μορφής της παρουσίασης των ιστορικών θεμάτων, τοποθετώντας τα σε αυτοτελή ειδική ένθετη έκδοση, ώστε να μπορούν οι αναγνώστες μας να τα κρατούν ως ξεχωριστή μπροσούρα.

Η τιμή του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» απ' αυτήν την Κυριακή θα είναι 2,50 ευρώ. Συνεχίζουμε μαχητικά στο μετερίζι της ενημέρωσης, της διαφώτισης, της προπαγάνδας, από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, φωτίζοντας ολόπλευρα το δρόμο της πάλης για την πολιτική διέξοδο σε όφελός τους, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, κόντρα στην αστική προπαγάνδα που πολεμά να χειραγωγεί και να υποτάσσει το λαό στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης.

Με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι μαζικά, αποφασιστικά, οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτισσες και οι ΚΝίτες, οι οπαδοί και οι φίλοι μας, οι σημερινοί αναγνώστες του «Ριζοσπάστη», κατανοώντας ότι είναι το καθημερινό τους όπλο στην ταξική πάλη, θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τη μελέτη και διάδοσή του, συμβάλλοντας στην άνοδο της κυκλοφορίας του, στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στις σχολές και τα Πανεπιστήμια, στα χωριά, παντού. Στη μάχη, με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι.




ΚΝΕ
Προκαλεί η ΟΝΝΕΔ τη νεολαία

ΣΕΛ.  32
ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ
Αύξηση 21,24% σε σχέση με πέρσι

ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Γενικεύει τη χορήγηση των «νόμιμων»

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ