Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΕΒΕ
«Παρών» για μια καλύτερη ζωή

Συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κάνιγγος για να ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές

Μαζί με τους εργάτες, το ΠΑΜΕ και με τους μικρούς αγρότες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, οι ΕΒΕ, που δε σκύβουν το κεφάλι στη μοιρολατρία και στην «καταιγίδα» της κυβερνητικής πολιτικής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Εκλεισαν τα μαγαζιά τους και διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα που τους καταδικάζουν στον αφανισμό, στα χρέη, στην απώλεια της ασφάλισης, στην ανέχεια.

Στην Αθήνα, η ΠΑΣΕΒΕ καλούσε σε συγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος. Οι διαδηλωτές έφταναν μαζί με πανό σωματείων που είχαν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Ωρα με την ώρα τα μπλοκ μεγάλωναν, ο κόσμος ξεχώριζε από τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ και τα καπέλα που φορούσαν πολλοί με το λογότυπό της. Περίπου μισή ώρα αργότερα, άρχισε να κλείνει ο δρόμος. «Μπροστάρης» ήταν το πανό της ΠΑΣΕΒΕ, καλώντας να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Ακολουθούσε το πανό της Ομοσπονδίας Ελαφρών Φορτηγών με αγωνιστικό κάλεσμα «για να κρατήσουμε τη δουλειά μας». Εκεί ήταν και οι υδραυλικοί με το πανό του Συνδέσμου της Αθήνας να δηλώνει αντίσταση «στην πολιτική που μας αφανίζει», αλλά και η Συντεχνία Επιπλοξυλουργών που ζητούσε να σταματήσει η εισαγωγή ειδών τα οποία παράγονται από την ελληνική βιοτεχνία. Εκεί και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ), εκφράζοντας την αντίθεση στο άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».

Με πορεία μέχρι την Ομόνοια, τα μπλοκ ενώθηκαν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Απευθύνοντας χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, ο Στάθης Σαχινίδης τόνισε πως οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης για βασικά δικαιώματα, όπως ασφάλιση, δωρεάν Υγεία και Παιδεία, 8ωρο κ.ά. αποτέλεσαν τη βάση και των κοινωνικών κατακτήσεων των ΕΒΕ. «Το μέλλον των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ συνδέεται με την πάλη για την κατάκτηση μιας εξουσίας προς όφελος του λαού. Μιας οικονομίας όπου ο πλούτος που παράγεται δε θα χρησιμεύει για την αύξηση των κερδών μιας δράκας μονοπωλίων, αλλά για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών», επισήμανε μεταξύ άλλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράσεις της ΠΑΣΕΒΕ για την οργάνωση της κινητοποίησης(2013-09-12 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις για τα βιβλιάρια ασθενείας(2012-04-05 00:00:00.0)
«Ληστεύουν το λαό με τις ανατιμήσεις, ήρθε η ώρα να τους τιμωρήσεις»!(2010-09-24 00:00:00.0)
Χιλιάδες λαού και στη Θεσσαλονίκη(2010-05-06 00:00:00.0)
Ολοι στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις(2010-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ