Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Συγκεντρώσεις για τα βιβλιάρια ασθενείας

Οι αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για την άμεση στήριξη των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), που δεν μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους. Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καλεί σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη 5 του Απρίλη, σε τοπικά υποκαταστήματα του Ταμείου στην Αττική. Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22). Στη συγκέντρωση καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που πρωτοστατεί στις ανάλογες κινητοποιήσεις στην Αττική.

Η Παναττική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί:

  • Αμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα από χρέη.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

Η ΠΑΣΕΒΕ «καλεί όλα τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τις Επιτροπές Αγώνα στην Αττική, να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις στα κατά τόπους παραρτήματα του ΟΑΕΕ, την Πέμπτη 5 Απρίλη 2012, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος και ιδιαίτερα ό,τι έχει απομείνει απ' το κοινωνικό περιεχόμενο του συστήματος Υγείας.

Συνάδελφοι. Εχουμε τη δύναμη. Εχουμε συμμάχους την εργατική τάξη με το ΠΑΜΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Με κοινούς αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Η αγανάκτηση να γίνει οργανωμένος αγώνας».

Το πρόβλημα για το οποίο αγωνίζονται η ΠΑΣΕΒΕ και τα σωματεία της αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και αποκαλύπτει μια κατάσταση ακόμη χειρότερη από αυτή που δείχνουν διάφορες έρευνες. Πάνω από 400.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έχουν οφειλές. Κάποιοι βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης, που πολλές φορές αποτυγχάνει καθώς δεν μπορούν να την υποστηρίξουν σε βάθος χρόνου. Αλλοι έχουν εγκαταλείψει τη δραστηριότητά τους, αλλά έχει μείνει το χρέος. Και ένας πολύ μεγάλος αριθμός ενεργών ΕΒΕ αδυνατεί να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην οικογένειά του.

Η λύση δεν μπορεί να δοθεί με τα δεδομένα της τρόικας και του μνημονίου. Ωστόσο, στο χέρι των ΕΒΕ είναι να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα βελτίωσης της κατάστασης, μαζί με την πάλη για ανατροπή της αντιασφαλιστικής και φιλομονοπωλιακής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ