Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ
Η πλειοψηφία υπονομεύει την κοινή δράση

Δύο τρίωρες στάσεις εργασίας χτες και σήμερα, μόνο για το προσωπικό στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, αποφάσισε η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το ζήτημα της αύξησης του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας στο Δημόσιο, την οποία προωθεί νομοθετικά η κυβέρνηση.

Στον αντίποδα η ΔΑΣ ΟΤΑ υπογράμμισε ότι απαιτείται άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και συνολικά στο Δημόσιο και πρότεινε 24ωρη απεργία του κλάδου τη μέρα ψήφισης της σχετικής ρύθμισης και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Ακόμα καλεί σε οργανωμένη απειθαρχία για τη μη εφαρμογή του ωραρίου μέσα από γενικές συνελεύσεις τις επόμενες μέρες σε όλους τους δήμους. Σε οργάνωση κοινού αγωνιστικού μετώπου με τους μαζικούς φορείς στις γειτονιές και τους γονείς. Τέλος, πρότεινε να γίνει μαζική διαμαρτυρία στις διοικήσεις των δήμων για την κοινή τους στάση με την κυβέρνηση.

Την πρόταση απέρριψε η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία «επιδιώκει τη διάσπαση και την αποσπασματικότητα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους «να οργανώσουμε την αντίδρασή μας ξεκινώντας από το ωράριο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι σύμφωνα τις επιταγές του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ