Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΜΑ
Σκοτώθηκε εργάτης σε λατομείο μαρμάρου

Αλλος ένας εργάτης σκοτώθηκε στα κάτεργα της εργοδοσίας. Ο 44χρονος Χαράλαμπος Καλαντίδης σκοτώθηκε στις 8.30 το πρωί της Τετάρτης, όταν την ώρα της δουλειάς στα λατομεία της επιχείρησης «Παυλίδη», στην περιοχή Πηγές Δράμας, καταπλακώθηκε από μεγάλο όγκο μαρμάρου.

Με ανακοίνωσή της η τοπική Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τα εργατικά «ατυχήματα» καθώς δίνει «γην και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο, επιτρέπει την καταστρατήγηση ωραρίων, συμβάσεων και μέτρων ασφαλείας.

Εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου και καλεί τους εργαζόμενους της Δράμας να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. «Να παλέψουν για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να βάλουν εμπόδια στην πολιτική που μετατρέπει τους εργασιακούς χώρους σε κρεματόρια θανάτου. Να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τη ΓΣΕΕ και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του, γιατί με τη δράση τους ανοίγουν δρόμο για την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων που αποφασίζουν ΣΕΒ και κυβέρνηση. Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί το δυνάμωμά του σημαίνει δύναμη ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ