Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!

Η πορεία του Πειραιά καταλήγει στο λιμάνι
Η πορεία του Πειραιά καταλήγει στο λιμάνι
Χιλιάδες εργαζόμενοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια διαδήλωσαν την Τετάρτη το πρωί στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Το πρώτο φως της μέρας βρήκε τις απεργιακές φρουρές να έχουν ήδη πάρει τη θέση τους, στους καταπέλτες των πλοίων - δίπλα στους απεργούς ναυτεργάτες, τσακίζοντας για μια ακόμα φορά την πολιτική επιστράτευση - στις πύλες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, των εργοστασίων ελαιουργοσαπουνοποιίας, στα γιαπιά, στις πύλες του γκέτο της πολυεθνικής COSCO στο Ικόνιο.

Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά, η οποία είχε κατακλυστεί από εργατόκοσμο, με ομιλητή τον Νίκο Ξουράφη από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Με «επικεφαλής» το πανό της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, το οποίο ανέγραφε «Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης των εργαζομένων. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο» και απανωτά συνθήματα, «Ταξικά τα μέτρα, ταξική κι η πάλη, πάμε για ανατροπή και κοινωνία άλλη», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και πολλά ακόμα, ξεκίνησε η μαχητική πορεία στους δρόμους του Πειραιά η οποία κατέληξε στο λιμάνι, ενισχύοντας τις ομάδες περιφρούρησης στους καταπέλτες. Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Οργιο τρομοκρατίας

Κάθε μέσο χρησιμοποίησε ενάντια στην απεργία η μεγαλοεργοδοσία.

Στο εργοστάσιο κατασκευής κλειδαριών ΝΤΟΜΟΥΣ (Πειραιάς) ο εργοδότης έφτασε να κλειδώσει τις πόρτες, όταν εργαζόμενοι είπαν ότι θέλουν να απεργήσουν! Στο εργοστάσιο της ΙΟΝ, τη «δουλειά» της εργοδοσίας ανέλαβε η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου (ΔΑΚΕ) που έφτασε να πάρει απόφαση για μη συμμετοχή στην απεργία. «Κόκκινο» χτύπησε η εργοδοτική τρομοκρατία και στο γκέτο της COSCO, όπου η διοίκηση, που έχει εγκαταστήσει η πολυεθνική στην προβλήτα ΙΙ στο Ικόνιο, ανάγκασε εργαζόμενους να πιάσουν δουλειά από τις 11 το βράδυ της Τρίτης, τους οποίους είχε στο πόδι μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, που σημαίνει 16 ώρες, δηλαδή μέχρι εξάντλησης, θέτοντας τις ζωές τους σε άμεσο κίνδυνο. Στο εργοτάξιο της ΠΕΤΡΟΛΑ, με παρέμβαση των Συνδικάτων Μετάλλου Πειραιά και Ελευσίνας («ΜΑΣΙΝΑ»), αλλά και την αποφασιστικότητα των ίδιων των εργαζομένων, των οποίων η πλειοψηφία ήταν από τη Ρουμανία, στραπατσαρίστηκε η τρομοκρατία των εργολάβων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ