Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ»
Εκβιάζει για μειώσεις μισθών

Να δεχτούν μειώσεις στο μισθό τους, αξιώνει από τους εργαζόμενους η εργοδοσία του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας «Επίλεκτος», στα Φάρσαλα, ιδιοκτησίας του Ευρ. Δοντά, πρόεδρου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών, απειλώντας τους πως αν δε συμφωνήσουν, θα γίνουν απολύσεις. Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Φαρσάλων του ΠΑΜΕ, «η εργοδοσία αποφάσισε να "βάλει το μαχαίρι στο λαιμό" των εργαζομένων, αξιώνοντας από αυτούς να δεχτούν μειώσεις στο μισθό τους, για να αποφευχθούν οι απολύσεις, την ίδια ώρα που, όπως λέει, είναι κερδοφόρα η επιχείρηση».

Τονίζει πως «η ενέργεια αυτή καταδεικνύει ότι οι εργοδότες αξιοποιούν όλες τις βάρβαρες αντεργατικές κατευθύνσεις - νόμους της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνθλίβουν τα εργατικά δικαιώματα», επισημαίνοντας πως «μοναδικός στόχος της εργοδοσίας είναι η παραπέρα αύξηση του κέρδους της επιχείρησης φτηναίνοντας κι άλλο την εργατική δύναμη και τίποτα περισσότερο».

Η Γραμματεία Φαρσάλων του ΠΑΜΕ εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Επίλεκτος», καταδικάζει τις πρακτικές αυτές και απαιτεί να μην προχωρήσει η εργοδοσία στα σχέδιά της. Τους καλεί σε θέση μάχης, ώστε να αποτρέψουν στην πράξη την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους και να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του σωματείου τους. «Δεν πέρασε πολύς καιρός - σημειώνει - που ξεσπάθωναν ενάντια στο ταξικό κίνημα, ενάντια στο ΠΑΜΕ και καμώνονταν πως μαζί με τον εργοδότη σχεδίαζαν την επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης! Αξιος ο μισθός τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ