Παρασκευή 13 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΑΘΗΝΑ
Δυναμικά, «με το βλέμμα» στην οργάνωση και την κλιμάκωση

Πυκνό πλήθος απεργών στην Ομόνοια
Πυκνό πλήθος απεργών στην Ομόνοια
Στην Αθήνα, η ανάγκη για ταξική ενότητα, κλιμάκωση της πάλης με οργάνωση στους τόπους δουλειάς «ήχησε» στην πλατεία Ομόνοιας, αποτυπώθηκε στα συνθήματα, στα πανό. Εργαζόμενοι από κάθε χώρο δουλειάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές με το ΜΑΣ, αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, γυναίκες που συσπειρώνονται στην ΟΓΕ με τις πικέτες τους, άρχισαν να φτάνουν λίγο μετά τις 10 π.μ. στην Ομόνοια συντεταγμένα, με τα μπλοκ των συνδικάτων και τις σημαίες τους.

Πολλοί έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, παρά το όργιο τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, αλλά και τη μοιρολατρία που καλλιεργείται από κυβέρνηση, αστικά κόμματα και ΜΜΕ. Κατάσταση που αυξάνει και την ευθύνη των ταξικών δυνάμεων, αφού «συνυπάρχουν η αγωνιστική διάθεση και ο φόβος», όπως σημείωναν στελέχη του ταξικού κινήματος στο Μέταλλο. Θετική πείρα καταγράφτηκε εκεί όπου η απεργία προετοιμάστηκε με σχέδιο και επιμονή, όπως στην επιχείρηση «Μαλτέζος» όπου η σωματειακή επιτροπή συγκάλεσε γενική συνέλευση για να συζητήσει με τους εργαζόμενους την οργάνωση της απεργίας - εκεί αποφασίστηκε και η διεκδίκηση επιχειρησιακής ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων. Στη «ΦΑΜΑΡ» (φάρμακο) εργάτες δεν πέρασαν την πύλη, σημειώνοντας στα «πηγαδάκια» ότι «συνειδητά μένουμε απ' έξω», «φοβόμαστε αλλά πρέπει να αγωνιστούμε».

Αιτήματα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Τα μπλοκ των διαδηλωτών ανεβαίνουν τη Σταδίου
Τα μπλοκ των διαδηλωτών ανεβαίνουν τη Σταδίου
«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα μέτρα. Κλιμακώνουμε την πάλη», έγραφε το πανό στην εξέδρα δίνοντας το στίγμα, ενώ στα πανό των κλάδων αποτυπώνονταν όλες οι σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν τα μηνύματα αλληλεγγύης που είχαν σταλεί από συνδικάτα άλλων χωρών. Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ο Στάθης Σαχινίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των φωτογράφων. Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μέχρι και τις 11 π.μ. που ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή, ερχόταν συνεχώς κόσμος από κάθε γωνιά της Αθήνας. Το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων στην κεφαλή της πορείας καλούσε τον εργαζόμενο λαό να «κάνει τη δύναμή του ανατροπή» της εξουσίας του «κεφαλαίου που τσακίζει τη ζωή». Ξεχώρισαν τα συνθήματα για τους ανέργους, όπως «μέτρα προστασίας για άνεργους εργάτες και όχι επιταγές στους κεφαλαιοκράτες», «έκτακτο επίδομα για την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Φτάνοντας προς το Σύνταγμα, οι διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμα πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους»(2016-11-09 00:00:00.0)
Με κάθε μέσο σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ(2013-10-05 00:00:00.0)
Σήμερα βγαίνουμε όλοι στους δρόμους(2013-07-11 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα με τις σημαίες του ΠΑΜΕ(2010-12-15 00:00:00.0)
Συντονισμός των δυνάμεων και οργάνωση του αγώνα(2010-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ