Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εξαγωγή «δημοκρατίας» στη Μέση Ανατολή

Τις «καλές υπηρεσίες» της ελληνικής κυβέρνησης στα αμερικανονατοϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια για τον «εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής» έσπευσε άμεσα να προσφέρει ο υπουργός Εξωτερικών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Δ. Δρούτσας στη συνάντησή του με το Βρετανό ομόλογό του στο Λονδίνο, τον ενημέρωσε για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει ένα «Κέντρο Δημοκρατίας» που θα βοηθήσει στον ...εκδημοκρατισμό των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Η φιλοδοξία της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι το κέντρο να λειτουργεί ως «εκπαιδευτικός θεσμός» και να διεξάγει σεμινάρια με προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση απέσπασε τα θετικά σχόλια του Βρετανού ΥΠΕΞ.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει την τεχνογνωσία «εκδημοκρατισμού», καθώς έχει χρηματοδοτήσει με εκατομμύρια ευρώ Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες ανέλαβαν να «μεταλαμπαδεύσουν» την ιμπεριαλιστική αντίληψη περί «δημοκρατίας» σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org