Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ... πόνος του Κόλιν Πάουελ

Εξηγήσεις ...ζήτησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ προχθές από τη CIA και το Πεντάγωνο για τις «λανθασμένες πληροφορίες» που του έδωσαν για το Ιράκ, μετά τις αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν» ότι ο Ιρακινός με το κωδικό όνομα «Curveball» έδωσε ψεύτικες πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες το Ιράκ κατείχε βιολογικά όπλα. Οπως αποκάλυψε, ο Ιρακινός Ράφιντ Αχμεντ Αλουάν αλ-Τζανάμπι, γνωστός με το κωδικό όνομα «Curveball», παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στις αμερικανικές αρχές για το πρόγραμμα κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ για να πετύχει την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

Με βάση αυτά τα ψέματα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, στις 5 Φλεβάρη του 2003 στον ΟΗΕ, παρουσίασε τις ...«αδιάσειστες αποδείξεις περί της ιρακινής ενοχής».

Μετά από τόσα χρόνια, και αφού ο στρατός κατοχής, μαζί με την δωσίλογη ιρακινή κυβέρνηση και τους συμμάχους των ΗΠΑ σφάγιασαν τον ιρακινό λαό, ανάμεσά τους και χιλιάδες παιδιά, και καταλήστεψαν το φυσικό πλούτο της χώρας (αυτός ήταν και ο πραγματικός λόγος του ιμπεριαλιστικού πολέμου) τον έπιασε τον Πάουελ ο πόνος και ...θυμήθηκε CIA.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Θέματα & αφιερώματα

Περισσότερα...

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org