Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Απαίτηση για ενότητα

ΡΑΜΑΛΑ.--

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν χτες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ραμάλα, απαιτώντας το γεφύρωμα του ρήγματος ανάμεσα στη (διοικούμενη από την Παλαιστινιακή Αρχή) Δυτική Οχθη και τη (διοικούμενη από τη Χαμάς) Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες ώρες μετά, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς διαβεβαίωνε σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ανατολικού Τιμόρ Ζοζέ Ράμος Ορτα πως «δεν θα γίνουν εκλογές δίχως τη συμμετοχή της Λωρίδας της Γάζας», πέντε μέρες αφότου είχε ανακοινώσει πως οι κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα στηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Δεν έπεισε πολλούς και ιδιαίτερα τη Χαμάς, εκπρόσωπος της οποίας διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ολα αυτά ενώ σήμερα (ή το αργότερο αύριο τα ξημερώματα) αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η πρόταση της Παλαιστινιακής Αρχής για την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος για τη συνέχιση των παράνομων εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Είναι σχεδόν βέβαιο πως το ψήφισμα δε θα εκδοθεί κυρίως γιατί οι ΗΠΑ αναμένεται (πλην εξαιρετικού απροόπτου...) να ασκήσουν και πάλι βέτο. Η πρόταση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις να μην εκδοθεί ψήφισμα αλλά μία καταδικαστική ανακοίνωση από τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας απερρίφθη από τον Παλαιστίνιο εκπρόσωπο στον ΟΗΕ.

Χτες στη βόρεια Γάζα Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωναν εν ψυχρώ τρεις άοπλους ψαράδες ηλικίας 20, 25 και 29 ετών ισχυριζόμενοι πως «τοποθετούσαν εκρηκτικά κοντά σε ένα φράκτη ασφαλείας»...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org