Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Μπλόκαραν» το χαράτσι των διοδίων

Ολοήμερες κινητοποιήσεις χτες στην Πελοπόννησο

Σε συνθήκες σφοδρής χιονόπτωσης μέλη του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί «άνοιξαν» τα διόδια στην Ασέα
Σε συνθήκες σφοδρής χιονόπτωσης μέλη του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί «άνοιξαν» τα διόδια στην Ασέα
Σε ολοήμερη κινητοποίηση και άνοιγμα όλων των διοδίων στην Πελοπόννησο, με κεντρικό αίτημα να ανακληθούν τώρα οι αυξήσεις, να καταργηθούν τα διόδια και οι συμβάσεις παραχώρησης, προχώρησαν χτες δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, μετά τις νέες αυξημένες τιμές από 4,50% έως 10% στα διόδια που αφορούν τα τμήματα της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας και ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, τα διόδια στο Σπαθοβούνι, στη Νεστάνη, στην Ασέα, στο Ζευγολατιό και στο Ρίο, απελευθερώθηκαν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ώστε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να περνάνε χωρίς να πληρώνουν. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ μοίρασαν ανακοινώσεις που τους καλούσαν να συμμετάσχουν στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και παράλληλα να αγωνιστούν με οργανωμένο τρόπο για να καταργηθούν τα διόδια.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Εχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 - 35 χρόνια)!

Δε φτάνει να αγανακτούμε. Μόνο η ατομική αντίδραση δεν αρκεί για να σταματήσει τη μεγάλη ληστεία που υφίσταται ο λαός. Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Κινητοποίηση στην Κατερίνη

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ληστρικά χαράτσια των διοδίων και με αίτημα να καταργηθούν όλα τα διόδια, διοργανώνουν οι Γραμματείες Πιερίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, αύριο Πέμπτη 27 Γενάρη στις 7 το απόγευμα στο σιντριβάνι (πλατάνι) στην Κατερίνη.

Με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν το λαό να μαζικοποιήσει τον αγώνα για δρόμους υψηλών προδιαγραφών, δημόσιους και δωρεάν για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ