Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10877

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεν επιτρέπει τις Κλαδικές Συμβάσεις

Δεν υπογράφει και δεν εγκρίνει η κυβέρνηση τις Κλαδικές Συμβάσεις που προβλέπουν αυξήσεις και άλλους καλύτερους εργασιακούς όρους απ' αυτούς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.


ΣΕΛ.  17
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Προκλητική επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως αριστερό ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο και ως συντηρητικό ό,τι συμφέρει το λαό.


ΣΕΛ.  7

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ενάντια σε μετάναστες και άσυλο

Αλέκα Παπαρήγα: Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εδώ και τώρα λύση και να αναγγείλει μέτρα υπέρ των μεταναστών. Το άσυλο μπορούν και πρέπει να το υπερασπιστούν οι ίδιοι οι φοιτητές και από την αστυνομία και από οποιονδήποτε άλλον το επιβουλεύεται.

  • Σαν έτοιμη από καιρό, η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει τα γεγονότα με τους μετανάστες στο κτίριο της Νομικής - που συνέχισαν για δεύτερη μέρα χτες την απεργία πείνας - ως ευκαιρία για να ανοίξει ακόμα πιο επιθετικά το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί στην επιβολή και εμπέδωση του νέου αντιμεταναστευτικού νομοθετικού πλαισίου.
  • Η δικαίωση όλων των μεταναστών που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, που δουλεύουν για μισό κομμάτι ψωμί, γίνονται αντικείμενο της πιο στυγνής εκμετάλλευσης. Να τους αναγνωριστούν τα δίκαια αιτήματά τους, της νομιμοποίησης και των εργασιακών δικαιωμάτων. Καμιά νομιμοποίηση σε όλα εκείνα τα σχέδια που θέλουν να εγκατασταθεί η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και να παρεμβαίνει καταλύοντας το άσυλο.

ΣΕΛ.  8  -  10

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Παρεμβάσεις για δημόσιο δωρεάν ενιαίο σύστημα Υγείας

Το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού, της οργάνωσης της πάλης ήχησε, χτες, στα νοσοκομεία και στους χώρους δουλειάς. Το μετέφεραν οι ποικίλες παρεμβάσεις των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.


ΣΕΛ.  12  -  13

Λαϊκή απάντηση

Την ώρα που ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως αριστερή την πολιτική του, ως πρόοδο ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο και ως συντήρηση ό,τι συμφέρει το λαό, έχουν έτοιμες για εφαρμογή νέες αντιδραστικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση με νέο άγριο τσεκούρωμα των συντάξεων, η κυβέρνηση απαγορεύει την εφαρμογή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που δεν ευθυγραμμίζονται με την επαίσχυντη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, ενώ καταφτάνουν μαντάτα από την Ευρωπαϊκή Ενωση για νέο τσεκούρωμα στους μισθούς. Ο πόλεμος κεφαλαίου, κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στην εργατική τάξη, το λαό, είναι διαρκής και ανελέητος. Ανελέητος πρέπει να είναι και ο πόλεμος των εργατών και των συμμάχων τους ενάντια στο μαύρο μέτωπο που τους κάνει τη ζωή κόλαση. Οργανωμένη απειθαρχία, ανυπακοή. Ολοι να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, στις γειτονιές. Ολα για την απεργία, κλιμάκωση της ταξικής πάλης, λαϊκή συμμαχία, εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»
Συγκάλυψη του σάπιου συστήματος

ΣΕΛ.  7
ΕΝΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την εργαζόμενη νεολαία

ΣΕΛ.  24
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Ακόμη μεγαλύτερη μείωση μισθών

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Βάζει λουκέτο με όχημα τον «Καλλικράτη»

ΣΕΛ.  3
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σήμερα καταλήψεις στον ΕΛΓΑ

ΣΕΛ.  20  -  21
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
«Δώρα» στο κεφάλαιο - χαράτσια στο λαό

ΣΕΛ.  23
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Κόντρα στις αυξήσεις στα εισιτήρια

ΣΕΛ.  14
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Εντατικά στη μάχη της απεργίας

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 23 του Φλεβάρη ρίχνονται τα ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, με συσκέψεις, περιοδείες και γενικές συνελεύσεις, ενημερώνοντας όσο πιο πλατιά γίνεται την εργατική τάξη, βάζοντας στην ημερήσια διάταξη τα θέματα της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Ανεργίας και των Συλλογικών Συμβάσεων, της Ακρίβειας. Για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου, για την καταδίκη των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.


ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ