Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Πλούσια δράση από τις Λαϊκές Επιτροπές

Συμβολική κατάληψη στα εκδοτήρια του νοσοκομείου Καρδίτσας πραγματοποίησαν, χτες, στις 9 το πρωί, αγωνιστές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του Νομού Καρδίτσας, αντιδρώντας, αγωνιστικά, στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Μετά τη δυναμική παρέμβασή τους απαίτησαν να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ, να σταματήσει κάθε πληρωμή στο νοσοκομείο, να μη συγχωνευτεί το Νοσοκομείο Καρδίτσας με κάποιο άλλο.

Πολύ θετική ανταπόκριση βρήκε η ενέργειά τους στον κόσμο που περίμενε σε μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια να πληρώσει το χαράτσι για να εξεταστεί από τους γιατρούς. Κι ήταν πολλοί από τους παρευρισκόμενους που συνένωσαν τη φωνή τους, καταγγέλλοντας και την ταλαιπωρία που υφίστανται, αλλά και τη ληστρική αφαίμαξη που γίνεται στους κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων και στο πενιχρό, και διαρκώς μειούμενο, αγροτικό εισόδημα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής, που διακινούνταν, καλούσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στο δρόμο του αγώνα για να απαιτήσουν:

  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και την Πρόνοια!
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος, που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος και η οικογένειά του.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Στ. Γούλα - είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και, πρόσφατα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Καρδίτσας - ο οποίος πέρασε επιδεικτικά, δεν είπε κουβέντα στον κόσμο που ταλαιπωρούνταν στις ουρές και πήγε και στρογγυλοκάθισε στο γραφείο που του έχουν παραχωρήσει...

Στη Λάρισα

Περιοδείες στα ΚΑΠΗ της πόλης προγραμματίζει, για το αμέσως προσεχές διάστημα, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Λάρισας, για να εκφράσει την αγωνιστική της συμπαράσταση στους συνταξιούχους - και ιδιαίτερα αυτούς του ΙΚΑ - που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής απόφασης ν' απαγορευτεί η συνταγογράφηση που, μέχρι τώρα, μπορούσε να γίνει από γιατρούς στα ΚΑΠΗ. Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στους συνταξιούχους που κατοικούν στα περίχωρα της Λάρισας, καθώς αναγκάζονται να πάνε στα κεντρικά του ΙΚΑ, που βρίσκονται μακριά, στο κέντρο της πόλης, για να τους «γράφουν» τα φάρμακά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ