Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και συμπόρευση με το ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Ενα κίνημα μπορεί να ασκήσει πίεση, να φέρει ανατροπές, μόνο όταν βάλει πλώρη να παρεμποδίσει την εφαρμογή του μνημονίου, να περιορίσει και να νικήσει τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να αλλάξει κυριολεκτικά τάξη στην εξουσία και όχι απλώς ένα κόμμα να διαδεχθεί ένα άλλο ή μια συμμαχία να διαδεχθεί μια άλλη

  • Σήμερα χρειάζονται μαζικοί αγώνες. Να μπουν σ' αυτούς καινούριες εργατικές λαϊκές δυνάμεις, οργανωμένα, συστηματικά. Καλούμε σήμερα τους πιο υποψιασμένους από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, να εγκαταλείψουν αυτά τα κόμματα, ανεξάρτητα αν είναι έτοιμοι σήμερα να υιοθετήσουν όλες τις θέσεις και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ. Να συμπορευτούν μαζί μας σε έναν αγώνα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, γιατί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή και με κάποιες φτερούγες «κεντροδεξιάς» ή «κεντροαριστεράς», δε θα πάψει να είναι κυβέρνηση που εκφράζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
  • Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η εγκατάλειψη αυτών των κομμάτων. Είναι ευκαιρία οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη, είναι η πρώτη εκλογική μάχη μετά τις εθνικές εκλογές. Δεν εννοούμε συμπόρευση μόνο στην κάλπη, αλλά και σ' αυτή του καθημερινού αγώνα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, της αποχής, της βουβής ή της εκφρασμένης δυσαρέσκειας, δε λέει τίποτα. Η απαξίωση που νιώθουν για το πολιτικό σύστημα πρέπει να μετατραπεί σε απαξίωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και σε δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αλλη επιλογή δεν υπάρχει.

ΣΕΛ.  6  -  10

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ