Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας

«Η εύκολη και δημοφιλής λύση είναι "πάρτε τα λεφτά από τους πλουσίους". Αν όμως τα μαζέψουν και φύγουν τότε "τι θα γίνουμε χωρίς τους βαρβάρους;"...». Τι φοβάται ο ΛΑ.Ο.Σ. και κάνει τέτοιες δηλώσεις; Πρέπει να γνωρίζει καλά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να πάρει ούτε μια δεκάρα απ' την πλουτοκρατία, ακριβώς το αντίθετο σκοπεύει, να πάρει και την τελευταία δεκάρα απ' τους ανθρώπους του μόχθου και να την προσφέρει στην πλουτοκρατία. Μάλλον σπεύδει να προλάβει αντιδράσεις, απειλώντας ότι η πλουτοκρατία «θα τα μαζέψει και θα φύγει» και τότε τι θα απογίνουμε. Βέβαια, μακάρι να συνέβαινε έτσι απλά και να μας άδειαζαν τον τόπο οι κηφήνες που απομυζούν το μόχθο του λαού, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι να τους συντρίψει η λαϊκή πάλη, αυτό φοβάται ο ΛΑ.Ο.Σ.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι αυτούς τους κηφήνες εκφράζει, εκπροσωπεί, γι' αυτούς μοχθεί. Χτες, εκτός απ' την παραπάνω δήλωση έκανε κι άλλη μία υπέρ των «παραγωγικών τάξεων». Οχι, βεβαίως, υπέρ της μοναδικής τάξης που παράγει, της εργατικής, αλλά υπέρ της τάξης που υφαρπάζει τον παραγόμενο πλούτο. Ζητώντας εξ ονόματός της απ' την κυβέρνηση «ρευστότητα» και «μείωση φόρων»...

Κι επειδή και για τον ΛΑ.Ο.Σ. ισχύει ό,τι και για την τάξη που εκπροσωπεί, δεν πρόκειται δηλαδή από μόνος του να τα «μαζέψει και να φύγει», είναι καιρός η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την ψήφο τους να τον στείλουν στα αζήτητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ