Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10756

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ» ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Αντιλαϊκό τσουνάμι κυβέρνησης, τρόικας, κεφαλαίου με τις ευλογίες ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.

Η κλιμάκωση της επίθεσης κατά του εισοδήματος, των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού, με όχημα το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο, έρχεται να προστεθεί στα άλλα που εδώ και 10 μήνες προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και τη συνδρομή της ΝΔ, για να βγει αλώβητη η πλουτοκρατία από την κρίση, χρεοκοπώντας το λαό.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για την ικανοποίηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών του λαού

Προς τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες που ως τώρα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για συμπόρευση με το ΚΚΕ

Ελάτε μαζί μας να δράσουμε από κοινού στα μέτωπα συσπείρωσης, στα οποία ήδη συμμετέχουν λαϊκές δυνάμεις πέρα από το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στο ΠΑΜΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι στην ΠΑΣΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες στην ΠΑΣΥ, οι φοιτητές και σπουδαστές στο ΜΑΣ, μαζί με τις γυναίκες που δρουν στους συλλόγους και στις επιτροπές της ΟΓΕ με στόχο: Ο λαός να αρνηθεί να πληρώσει τα βάρη της κρίσης και το χρέος που δημιούργησαν η υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων και ο πακτωλός της κρατικής χρηματοδότησης. Να εκφραστεί μαζική λαϊκή οργανωμένη δράση κατά της ακρίβειας, των φορολογικών μέτρων, της ληστείας από τις τράπεζες, που οδηγούν στη φτώχεια τις λαϊκές οικογένειες. Για το δρόμο της λαϊκής εξουσίας - οικονομίας, αναγκαίο, ώριμο και ρεαλιστικό, όσο ποτέ, οι λαϊκές δυνάμεις αξίζει να παλέψουν, κόντρα στα μονοπώλια, στα κόμματα και τους μηχανισμούς τους, με τη δική τους συμμαχία, μαζί με το ΚΚΕ. Μόνο σ' αυτόν τον αγώνα οι θυσίες θα πιάσουν τόπο.


ΣΕΛ.  3  -  4

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
Ενταση δράσης για την επιτυχία του

Πλατύ άνοιγμα σε τόπους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές, μικρομάγαζα, χωράφια ετοιμάζεται μπροστά στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους. Στόχος να συζητηθούν πλατιά οι θέσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, να δυναμώσουν οι βάσεις για τη λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση (φωτ. από το περσινό συλλαλητήριο).


ΣΕΛ.  5

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου την ανακοίνωση συμπόρευσης που απευθύνει η ΚΕ του Κόμματος προς τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους νέους, τις γυναίκες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επίσης, θα παρουσιάσει τις δράσεις που θα αναπτύξει το Κόμμα, με στόχο το δυνάμωμα της αγωνιστικής λαϊκής συστράτευσης, για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ και την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30/8 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου). Θα μεταδοθεί ζωντανά από το ραδιόφωνο του «902», ενώ θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση από την τηλεόραση της ΕΤ-1, στις 20.10, και του «902», μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.



«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Αττική

ΣΕΛ.  10  -  11
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Στο χείλος του γκρεμού...

ΣΕΛ.  7
36o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στην Πάτρα ο επόμενος σταθμός

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα


ΣΕΛ.  16  -  17
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

ΣΕΛ.  22  -  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ