Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Σε αδιέξοδο καταστηματάρχες και εργατοϋπάλληλοι

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε μαγαζιά στο κέντρο της Λάρισας

Από την περιοδεία σε καταστήματα της Λάρισας
Από την περιοδεία σε καταστήματα της Λάρισας
Συζήτηση με καταστηματάρχες της Λάρισας είχαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Μπούτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Μαρία Γαβαλά, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης στο νομό και Γ. Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, οι οποίοι χτες το πρωί περιόδευσαν σε μαγαζιά, στο κέντρο της πόλης. Στις συζητήσεις που είχαν με μαγαζάτορες και υπαλλήλους, κοινή ήταν η διαπίστωση πως οι ευθύνες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των μικρών ΕΒΕ ανήκουν στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μια πολιτική που οδηγεί εκατοντάδες βιοτεχνίες και εμπορικά μαγαζιά στη χρεοκοπία και στο λουκέτο και στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Κι ήταν πολλοί οι μικρέμποροι που δήλωσαν πως, αν και ανήκουν σε διαφορετικό πολιτικό χώρο, θα επιλέξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων, γιατί είναι τα μόνα που δεν έχουν στη σύνθεσή τους υποψήφιους που στήριξαν αυτή την πολιτική κι επειδή καταλαβαίνουν ότι μια ενισχυμένη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να σταθεί γερό εμπόδιο στις νέες αντιλαϊκές επιθέσεις που θα γίνουν και μέσω των περιφερειών και «καλλικρατικών» δήμων.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αφού αναφέρθηκαν στα επίσημα στοιχεία για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο των ΕΒΕ, σημείωσαν ότι όλα αυτά δεν αποτελούν «φυσικό φαινόμενο», ούτε και γίνονται τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των συμφερόντων όλων των λαϊκών στρωμάτων, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λεηλατώντας τα εισοδήματα των εργαζομένων και οδηγώντας στην οικονομική ασφυξία όλο και μεγαλύτερα τμήματα των μικρών επιχειρήσεων, που αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με αυτή την πολιτική - τόνισαν - χρειάζεται να συγκρούονται, καθημερινά, όλα τα λαϊκά στρώματα, συνενώνοντας τις αγωνιστικές δυνάμεις τους, στήνοντας λαϊκές επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συνοικία και λαϊκή γειτονιά. «Εμείς τη σημαία του αγώνα δε θα τη διπλώσουμε ποτέ. Και η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα δώσει δύναμη στους αγώνες σας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Μπούτας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ