Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΙΟΣΙΩΝ
«Δεν μπαίνει ούτε ένας πελάτης... »

Περιοδεία του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε συνεργεία αυτοκινήτων στην περιοχή

Ο Θανάσης Παφίλης μιλά με ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων
Ο Θανάσης Παφίλης μιλά με ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων
Σκοτάδι, πίκρα, απογοήτευση. Αυτές ήταν οι τρεις λέξεις που έβγαιναν από το στόμα των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και των εργαζομένων που δουλεύουν σε μαγαζιά της οδού Λιοσίων, στις συζητήσεις που είχαν με τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας.

«Είμαστε αντιμέτωποι με το μαύρο σκοτάδι», έλεγαν οι εργαζόμενοι στα συνεργεία και στα μηχανουργεία της περιοχής. «Μπαίνουμε στο Σεπτέμβρη και δουλειά δεν υπάρχει. Κι αν υπάρξει θα είναι για λίγα πράγματα»... Και μέσα στην απελπισία τους για την «κατηφόρα» στα οικονομικά τους από την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ρωτούσαν ρητορικά, κουνώντας και το κεφάλι: «Εδώ ο κόσμος δεν έχει να φάει, το αμάξι του θα κοιτάξει να φτιάξει;».

Οι εργαζόμενοι στα συνεργεία αυτοκινήτων ασχολούνταν με το ένα αυτοκίνητο ή τη μία μοτοσικλέτα που υπήρχε στο γκαράζ. «Αλλες χρονιές ήταν γεμάτα εδώ. Πολλή δουλειά. Τώρα...» και έδειχναν την ερημιά στο συνεργείο. Από την άλλη, ένας καταστηματάρχης με εργαλεία κοιτάει το άδειο μαγαζί. «42 χρόνια επαγγελματίας τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Δεν μπαίνει πελάτης. Πλέον ούτε τα λειτουργικά έξοδα δε βγάζουμε».

Ο Θανάσης Παφίλης μετά την περιοδεία και τις συζητήσεις με μαγαζάτορες και εργαζόμενους δήλωσε: «Αυτό που διαπιστώνεται και σήμερα από την περιοδεία μας στα μικρομάγαζα της οδού Λιοσίων είναι ότι τα φαινόμενα της κρίσης γενικεύονται. Η αναδουλειά, η ανασφάλεια, τα οικονομικά προβλήματα μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και μεγαλώνει και η λαϊκή αγανάκτηση. Σε όλες τις συζητήσεις που κάνουμε και με τους αυτοαπασχολούμενους και με τους εργαζόμενους εκφράζεται πράγματι αυτή η γενικευμένη δυσαρέσκεια. Για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να εκφραστεί και με τους αγώνες, με τη συμπόρευση των αυτοαπασχολούμενων με τους εργαζόμενους, αλλά και με τη σαφή ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη έχουν σαφή πολιτικό χαρακτήρα. Πρέπει να καταδικαστεί με τρόπο που δε δέχεται καμία παρερμηνεία η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που κινείται στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση, καθώς επίσης και ο συμπαραστάτης αυτής της πολιτικής, ο ΛΑ.Ο.Σ. Η πιο σαφής ψήφος καταδίκης αυτής της πολιτικής είναι η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ