Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επιμονή στο διακοινοτικό διάλογο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Οργιάζουν οι φήμες σχετικά με την πορεία των συνομιλιών όσον αφορά το Κυπριακό και το χρονοδιάγραμμα του Δεκέμβρη του 2010, οπότε και τα Ηνωμένα Εθνη απειλούν να εγκαταλείψουν τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών, προκρίνοντας ένα νέο σχέδιο Ανάν, ή την επιβολή μεσολαβητών και επιδιαιτητών στη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, απαντώντας στα όσα λέγονται, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στη συνέχεια του διακοινοτικού διαλόγου, στη συμφωνημένη βάση και τη συνεχή ανάληψη πρωτοβουλιών. Υπεραμύνθηκε ταυτόχρονα των προτάσεων που έχει καταθέσει, τονίζοντας ότι μπορούν να δώσουν νέα δυναμική στην προοπτική της λύσης.

Την ίδια ώρα, η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα εμφανίζεται να ανοίγει την πόρτα του Κυπριακού στο εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ, με τον πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ να δηλώνει ότι θα επιδιωχθεί περαιτέρω συνεργασία με την «παντοδύναμη εβραϊκή οργάνωση», η οποία παρέστη και για πρώτη φορά στο Συνέδριο Αποδήμων, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στη Λευκωσία.

Στόχος της «επιδίωξης συνεργασίας» με το εβραϊκό λόμπι, σύμφωνα με το Φ. Κρίστοφερ «είναι να χαραχθούν κοινές δράσεις, οι οποίες θα απευθύνονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων διαφόρων χωρών, πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία».

Το Συνέδριο των Αποδήμων έληξε με την έγκριση ψηφίσματος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το οποίο καλούνται όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου να σφυρηλατήσουν την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο και να στηρίξουν τον Δ. Χριστόφια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ