Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Εξαφανίζει την κυβέρνηση και τις ευθύνες της

Ούτε να κατονομάσει την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο τις ευθύνες της δεν τολμά η ΠΑΣΚ - Δημοσίων Υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της για το νομοσχέδιο που καρατομεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ σχετικά με ανακοίνωση που έβγαλε η ΠΑΣΚ-ΔΥ. Σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις:

«Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη, η ΠΑΣΚ-ΔΥ, αναφέρεται στο Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων και επισημαίνει αποσπασματικά κάποιες συνέπειες που αυτό το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό έκτρωμα θα έχει στους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Κάπου μάλιστα "κόπτεται", γιατί αυτό το "ασφαλιστικό" θα "έχει σοβαρές παρενέργειες στην αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης"!!! Φοβάται, δηλαδή, μήπως η δημόσια διοίκηση, ο υπηρέτης του αντιλαϊκού κράτους, χάσει την αντιλαϊκή δυναμική της!!!

Το κύριο, όμως, δεν είναι αυτό. Το κύριο είναι ότι παρουσιάζει και το ίδιο το Ασφαλιστικό και τις συνέπειές του, αλλά και τις παρενέργειές του, σαν να έπεσαν από τον ουρανό, σαν να μην συνέπραξαν κυβέρνηση, ΛΑ.Ο.Σ., ΝΔ - κεφάλαιο - Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί για να μας επιβάλλουν αυτήν την αντιλαϊκή λαίλαπα. Σαν να μην έχει καμία ευθύνη και αυτή η ίδια η κυβερνητική παράταξη που μαζί με τους άλλους εταίρους της, του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, για χρόνια, ενεργά, μέσα από τους διαβόητους κοινωνικούς διαλόγους, ή παθητικά, διευκόλυνε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές.

Πουθενά δε γίνεται λόγος για πολιτικές και κυβερνητικές ευθύνες, πουθενά δε γίνεται λόγος για το χαρακτήρα των κυβερνητικών μέτρων, πουθενά δε γίνεται λόγος για τις βαθύτερες αιτίες και για τις σκοπιμότητες αυτών των κυβερνητικών επιλογών. Και αυτό, βέβαια, δεν είναι διόλου τυχαίο. Μέσα από έναν ουδέτερο λόγο, επιχειρεί να βγάλει "λάδι" και να αβαντάρει και την κυβέρνηση, αλλά και το ίδιο το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που οδηγεί και σε κρίσεις και κερδοσκοπεί με ή χωρίς κρίσεις και μακροημερεύει με τέτοια αντεργατικά μέτρα.

Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι που εμπαίζονται για άλλη μια φορά από αυτήν την παράταξη, θα πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, και να την εγκαταλείψουν, αλλά και να την καταδικάσουν εμπράκτως».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ