Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Οι εργαζόμενοι να εμπιστευτούν το ΚΚΕ

Περιοδεία σε συγκρότημα εφημερίδων στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν οι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Motion Team

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Περιοδεία στο συγκρότημα των εφημερίδων «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά» πραγματοποίησαν χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η περιοδεία έγινε στο πλαίσιο των εξορμήσεων του Κόμματος στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, όπου το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται η επίθεση της εργοδοσίας στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης και ο Σ. Ζαριανόπουλος ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για την επίθεση που επιχειρεί η εργοδοσία στοχεύοντας στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των ΣΣΕ και στη μείωση των αποδοχών τους.

Επίθεση που ξεκίνησε πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι δημοσίευσης του νόμου 3846 που ψήφισε η κυβέρνηση το Μάη του 2010. Η εργοδοσία επιδιώκει να προχωρήσει σε μείωση των ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων κατά 8%. Το ποσό αυτό, στο σύνολό του, θέλει να το παρακρατήσει προκαταβολικά μέσα στο τρίμηνο Ιούλη - Αύγουστο - Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να συναινέσουν και η εργοδοσία εκδικητικά άρχισε να τους δίνει τις καλοκαιρινές άδειες χωρίς να τους καταβάλλει το επίδομα άδειας. Και όλα αυτά ενώ συμπληρώνουν δύο χρόνια που η καταβολή της μισθοδοσίας τους γίνεται με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα. Την ίδια ώρα η εργοδοσία επιχειρεί να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων προτείνοντας μικρότερες περικοπές (2%) για τους εργαζόμενους στο «Σπορ του Βορρά».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας. Τόνισε πως η απάντηση που έδωσαν ήταν η μόνη που εναρμονίζεται με τα συμφέροντά τους. Προειδοποίησε ότι η επίθεση κυβέρνησης - εργοδοτών δε θα σταματήσει. Θα υπάρξει συνέχεια στα μέτρα της λιτότητας και στο αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο. Κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, μαζί με το ταξικό κίνημα. Να εμπιστευθούν το ΚΚΕ και να δώσουν μαζί του τη μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και των διεκδικήσεων του εργαζόμενου λαού. «Φιλοδοξία μας για τις τοπικές εκλογές είναι να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και να συμβάλουμε στην οργάνωση του κινήματος αντίστασης. Να συσπειρώσουμε το λαό γύρω από την πρότασή μας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το μόνο ρεαλιστικό για το λαό», είπε.


Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

MotionTeam

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ