Πέμπτη 15 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταρρέει πλήρως η προβοκάτσια με τη «Γερμανός»

Κόλαφος για τους πρωτομάστορες της αθλιότητας σε βάρος του ΚΚΕ η ομολογία του Χρ. Βερελή, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στην εξεταστική της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς»

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε για μια ακόμη φορά η προβοκάτσια για τις δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός», που κατασκεύασαν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., με τη συμμετοχή της ΝΔ και στήριξαν σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ, κυρίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2007.

Καταθέτοντας χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο «Ζήμενς», ο πρώην υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, είπε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης Βερελή, ο Θ. Παφίλης παρατήρησε: «Περιμένουμε τον Θ. Πάγκαλο ακόμα να μας βγάλει τη συμμετοχή του ΚΚΕ! Μέχρι τώρα έχει πει ότι συμμετέχουμε (σ.σ. στην εταιρεία) και αν αποδειχθεί ότι δεν συμμετέχουμε, θα παραιτηθεί από βουλευτής και δεν θα ξαναεμφανιστεί στην πολιτική ζωή, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι. Εμείς ζητήσαμε, ως Κόμμα, να ανοίξει το μετοχολόγιο και ό,τι βρεθεί να βγει στη δημοσιότητα».

Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Εξεταστικής, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στον Θ. Παφίλη και στον Χρ. Βερελή:

«-- Εχετε κληθεί να καταθέσετε για την υπόθεση "Γερμανός";

Βερελής: Εχω κληθεί στο προανακριτικό στάδιο.

-- Από ποιον αν επιτρέπεται;

Βερελής: Από τον ανακριτή που είχε τότε την υπόθεση, τον κύριο Ζαβιτσάνο.

-- Εχετε δώσει κατάθεση γι' αυτό;

Βερελής: Βεβαίως.

-- Σας έχει ρωτήσει τίποτα που να μας αφορά ιδιαίτερα και τι γνώμη έχετε;

Βερελής: Μετ' επιτάσεως.

-- Δηλαδή;

Βερελής: Με ρώτησε μετ' επιτάσεως εάν είχα διαπιστώσει συμμετοχή του ΚΚΕ στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας "Γερμανός" και η απάντησή μου ήταν "όχι".

-- Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή.

Βερελής: Δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο».

Μετά τα παραπάνω, που για πολλοστή φορά κάνουν φύλλο και φτερό την άθλια προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης δήλωσε:

«Η κατάθεση Βερελή για την υπόθεση, πάνω στην οποία ξετυλίχθηκε βρώμικη προπαγάνδα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί κόλαφο και εγείρει τεράστιο πολιτικό θέμα γι' αυτούς που χρησιμοποίησαν ψεύτικα στοιχεία κατά του ΚΚΕ».

Η ομολογία Βερελή έχει διπλή αξία αν σταθεί κανείς και στο γεγονός ότι ο ανακριτής «μετ' επιτάσεως» αναζητούσε να στοιχειοθετήσει σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚΕ και στην εταιρεία, προκαλώντας ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης σε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση.

Οι πρωτομάστορες της αθλιότητας

Η προβοκάτσια των υποτιθέμενων σχέσεων του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός» αποτέλεσε το βασικό προπαγανδιστικό εργαλείο με το οποίο η αστική τάξη προσπάθησε από το 2007 να συκοφαντήσει το Κόμμα για τα οικονομικά του, να δημιουργήσει συγχύσεις στο λαό και να περιορίσει την επιρροή του στις εκλογές που έγιναν το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Για πάνω από πέντε μήνες, μέχρι τις εκλογές του 2007, σύσσωμα τα αστικά κόμματα και τα βασικότερα από τα ΜΜΕ του κεφαλαίου, με προμετωπίδα τον ΛΑ.Ο.Σ. και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορούσαν ευθέως το Κόμμα ή άφηναν αισχρά υπονοούμενα για δήθεν «μετοχές του ΚΚΕ στην εταιρεία "Γερμανός"». Με αιχμή τα οικονομικά του Κόμματος, η ίδια προβοκάτσια επανερχόταν και μετά τις εκλογές, κάθε φορά που το αστικό πολιτικό σύστημα ήθελε να συκοφαντήσει το ΚΚΕ για να χτυπήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Προεκλογικά, η βρωμιά προβαλλόταν με μεγάλη προθυμία από τα έντυπα και ηλεκτρονικά αστικά ΜΜΕ, σε αντίθεση με τις αλλεπάλληλες και στοιχειοθετημένες διαψεύσεις του ΚΚΕ, οι οποίες είτε θάβονταν, είτε παρουσιάζονταν παραποιημένες.

Την προβοκάτσια πρωτοξεκίνησε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Μανώλης, ο οποίος, σε τηλεοπτική του παρουσία στη ΝΕΤ, στις 8/9/2006, και ενώ γινόταν συζήτηση περί διαφθοράς, ανακάλυψε ότι το ΚΚΕ «επέλεξε» δήθεν να απουσιάζει από τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής στις 19/7/2006, όπου τέθηκε σε ακρόαση η εξαγορά της «Γερμανός» από την «Cosmote». Σύμφωνα με τους συκοφάντες, το ΚΚΕ δεν ήθελε να πάρει θέση ενάντια σε αυτήν την εξαγορά, γιατί είχε ίδιο οικονομικό συμφέρον.

Αρπάζοντας το νήμα της αθλιότητας, στις 25/6/2007, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, είπε στον «Αλφα»: «Δώσανε στο "Γερμανό" χωρίς να μιλήσει κανείς. Δώσανε χωρίς να αντιδράσει κανένα κόμμα. Το ΚΚΕ έφυγε από μέσα (σ.σ.: τη Βουλή) λόγω "Γερμανού", το μεγάλο κόλπο...». Σαν έτοιμοι από καιρό, την πάσα Καρατζαφέρη πήραν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, η ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Καθόλου τυχαία, η προβοκάτσια ανακινήθηκε και φούντωσε λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Κάθε αναφορά στο ΚΚΕ και στην ανύπαρκτη σχέση του με τη «Γερμανός», συνοδευόταν από αιχμές για τα οικονομικά του Κόμματος και ευθείες απειλές, που στόχο είχαν να ασκήσουν πίεση στο ΚΚΕ να αποκηρύξει την αντιμονοπωλιακή στρατηγική του, να ταυτιστεί στις λαϊκές συνειδήσεις με τα άλλα αστικά κόμματα και τα σκάνδαλά τους, να υποχρεωθεί να γίνει κόμμα κρατικοδίαιτο, στο χέρι του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο βρώμικος ρόλος του ΠΑΣΟΚ

Τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε να καθοδηγήσει από το ΠΑΣΟΚ ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στην «Ρίαλ Νιους», έφτασε δυο χρόνια μετά το ξεκίνημα της προβοκάτσιας, στις 17/5/2009, να δηλώνει ότι «εάν αποδειχθεί ότι έχω λάθος (σ.σ. για τις σχέσεις ΚΚΕ - "Γερμανός") θα ζητήσω συγγνώμη και θα φύγω από την πολιτική. Να μου κάνει μήνυση το ΚΚΕ για τον "Γερμανό"».

Είχαν μεσολαβήσει δεκάδες ανακοινώσεις, σχόλια, συνεντεύξεις και δημοσιεύματα από το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» που ξετίναζαν μέχρι κεραίας την προβοκάτσια και αποκάλυπταν τη βρώμικη επίθεση σε βάρος του Κόμματος, τις πραγματικές της στοχεύσεις. Στο σύνολό τους, αποσιωπήθηκαν ή διαστρεβλώθηκαν από τα αστικά ΜΜΕ, προκαλώντας αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, κύρια στους σταθμούς ΜΕΓΚΑ και ΑΛΤΕΡ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Θ. Πάγκαλος, ενεργώντας σαν εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, έλεγε για το ίδιο θέμα: «Δεν το υποστηρίζω μόνο εγώ. Το ξέρει όλη η Αθήνα, όλη η αγορά, όλη η πιάτσα κι όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος. Είμαι έτοιμος να δεχτώ να μηνυθώ από το ΚΚΕ και να εγκαταλείψω τη βουλευτική μου ασυλία, να ζητήσω από τη Βουλή να την άρει και να πάμε στα δικαστήρια γι' αυτήν την υπόθεση. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ισονομία και να κινηθούν ελεύθερα φορολογικοί και οικονομικοί έλεγχοι στο ΚΚΕ, όπως κινούνται και για όλους τους άλλους Ελληνες πολίτες. Και, όπως ξέρετε, το ΚΚΕ αντιδρά λυσσωδώς στην ιδέα του ελέγχου των οικονομικών του».

Την ίδια περίοδο, σε ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ (14/5/2009), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίζεται να λέει κατηγορηματικά: «Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του "Γερμανού" και έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η Εφορία στον Περισσό. Στον Περισσό, ξέρετε, δεν πάει ποτέ η Εφορία».

Την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ δεν την «αγκάλιασαν» μόνο τα αστικά ΜΜΕ, αλλά και η «Αυγή», η οποία, με ένα εμετικό σχόλιο στις 12/7/2007, άφηνε υπονοούμενα για τις δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με τη «Γερμανός». Εγραφε τότε η εφημερίδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ:

«Για την αγοραπωλησία της "Γερμανός" από την COSMOTE ευθύνεται... η Ευρωπαϊκή Ενωση! Κατ' ουσίαν, αυτό λέει ο χθεσινός "Ριζοσπάστης", προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (...) Για την ταμπακέρα, λοιπόν, των καταγγελιών του Θ. Πάγκαλου, δεν απαντάει τίποτα ο Περισσός. Ενώ την... μπάλα στην κερκίδα πέταξε η κ. Παπαρήγα, όταν της ζητήθηκε χθες από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα όσα λέει ο πρώην υπουργός».

Να προβληματιστεί σοβαρά ο λαός

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν στο ακέραιο το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή έδειξε τους προβοκάτορες και αποκάλυψε την πολιτική τους σκοπιμότητα ενάντια στο Κόμμα και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά από την εξέλιξη και αυτής της προβοκάτσιας, τον τρόπο με τον οποίο φυλλορροεί πλήρως τρία σχεδόν χρόνια μετά την κατασκευή της.

Τα ψέματα των αστικών κομμάτων σε βάρος του ΚΚΕ, με δύναμη κρούσης το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ και το φιλοχουντικό - φιλοβασιλικό μόρφωμα του ΛΑ.Ο.Σ., με τη συνδρομή των άλλων αστικών κομμάτων και των ΜΜΕ του κεφαλαίου, στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και να το αδυνατίσουν, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη από ένα ισχυρό ΚΚΕ, αδιαπραγμάτευτο στη στρατηγική και αυτοτελές στη δράση του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε παραλήρημα από μίσος για το λαό και το κίνημα(16/3/2012)
Εντεταλμένος προβοκάτορας και συκοφάντης του ΚΚΕ(27/9/2011)
Πρωτομάστορες στο ψέμα και στη συκοφαντία(12/11/2010)
«Νονός» της ατιμίας(20/5/2010)
Απειλές και εκβιασμοί δεν μας πτοούν(19/5/2009)
Οι προβοκάτσιες του ΛΑ.Ο.Σ.(18/12/2007)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org