Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Αγωνιά για την ... «ανταγωνιστικότητα»!

Οπως και ο ΣΕΒ που ζητά γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου

«Οπου εφαρμόστηκαν τέτοια μέτρα δεν αύξησαν την ανταγωνιστικότητα, δεν μείωσαν τις τιμές των προϊόντων, δεν αύξησαν τις θέσεις εργασίας»!

Αυτά επισημαίνει στη χτεσινή ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τα νέα αντεργατικά μέτρα η ΓΣΕΕ. Το πρόβλημά τους είναι ότι τα μέτρα δεν αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα, δεν ενισχύεται η ρευστότητα της αγοράς. Ο καημός τους δηλαδή είναι ίδιος με τον καημό της αστικής τάξης.

Μάλιστα, η ανακοίνωση τιτλοφορείται: «Απαράδεκτο και αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εργασίας». Δηλαδή, αν ήταν συνταγματικό, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα; Ακόμα και την ώρα που όλα λεηλατούνται, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να «παλέψουν» με άξονα τη γραμμή της νομοθεσίας που διαμορφώνουν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Επιβεβαιώνουν έτσι το χαρακτηρισμό τους ως δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αλλά και τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την ένταση της επιθετικότητας και τις προκλήσεις των μεγαλοεργοδοτών.

Πάνω σ' αυτό το έδαφος πατούν και οι μεγαλοεργοδότες, ενθαρρυμένοι από τη συνεργασία των «κοινωνικών του εταίρων», ζητώντας μηδενικές αυξήσεις και συμβάσεις πτωχοκομείου. Μάλιστα, οι βιομήχανοι εντείνουν τις προκλήσεις τους. Με χτεσινή του παρέμβαση, ο ΣΕΒ ζητά «να ρυθμιστούν χωρίς χρονοτριβή όλα τα εργασιακά θέματα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και στο ν. 3845/10, ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα που θέτει το Μνημόνιο». Και προσθέτει ότι αν εφαρμοστεί το Μνημόνιο «θα αρθούν οι στρεβλώσεις που δημιουργούν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας στην ελληνική αγορά...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ