Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10697

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Λιτότητα και τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων για τους λαούς

ΣΕΛ.  12  -  13

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ για κατάκτηση των λαϊκών δικαιωμάτων

Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε την εργατική τάξη, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες σε ενιαίο αποφασιστικό αγώνα. Να αποτρέψουμε αυτά τα μέτρα, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της

  • Οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν το βάθος και την αγριότητα της ταξικής επίθεσης που δέχονται. Οδηγός της κυβέρνησης, του ΛΑ.Ο.Σ. που αναφανδόν τη στηρίζει, της ΝΔ που συναινεί, είναι η ικανοποίηση των συμφερόντων και των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Κατακρεουργούν τις εναπομείνασες κατακτήσεις των εργαζομένων για να δώσουν ανάσα στον καπιταλισμό, που μαστίζεται από την αγιάτρευτη κρίση του, είναι γερασμένος, ξεπερασμένος, σάπιος και παρασιτικός. Δεν μπορεί να ξεπεράσει τις εγγενείς αντιφάσεις του γι' αυτό γίνεται πιο επιθετικός κατά της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών.
  • Να ξεκινήσουμε το δικό μας αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Κοινό μέτωπο πάλης τώρα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων. Αυτός είναι ο δρόμος για να κατακτήσουν η εργατική τάξη και ο λαός τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη ζωή.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Αμεση απάντηση και οργάνωση της απεργίας στις 23 Ιούνη

Αμεση απάντηση του εργατόκοσμου και της νεολαίας, με τα χτεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, στη βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο. Μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ διαδήλωσαν χτες το απόγευμα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ξεσηκωμό και κλιμάκωση με απεργία στις 23 Ιούνη.


ΣΕΛ.  8  -  9

Το χρέος μας

Ολοκληρωτικός και ανελέητος ο πόλεμος του κεφαλαίου. Οι βόμβες της κυβέρνησης σε εργασιακό, ασφαλιστικό, το τσάκισμα του δικαιώματος στην υγεία, με την ενεργητική στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ., τη συναίνεση της ΝΔ, αφανίζουν τη ζωή της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας. Το κεφάλαιο πολεμά, για να σωθεί από την κρίση, να μη χρεοκοπήσει. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να σωθεί απ' αυτήν, είναι γερασμένος, ιστορικά ξεπερασμένος, πεθαίνει, γι' αυτό τσακίζει τους εργάτες. Παράταση ζωής θέλει. Ως πότε θα τους αφήνουμε να μας καίνε τη ζωή; H οργή δε φτάνει. Δεν είναι μοιραίο να παρατείνουμε την ύπαρξή του. Εδώ και τώρα, καθολικός πανεργατικός πόλεμος στον πόλεμό του. Ξεσηκωμός. Τώρα με το ΠΑΜΕ. Τα συλλαλητήρια και οι απεργίες να γίνουν πανεργατικές, παλλαϊκές αντεπιθέσεις, να ενισχύουν την ταξική οργάνωση των εργατών στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, για πανεργατικό κίνημα σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Να απομονωθεί η εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που, με την εγκληματική ταχτική υπονόμευσης των ταξικών αγώνων, αποφάσισε απεργία στις 29 Ιούνη, κόντρα στην ήδη αποφασισμένη, από Ομοσπονδίες και ΠΑΜΕ, στις 23 Ιούνη, προσφέροντας μέγιστες υπηρεσίες σε κεφάλαιο - κυβέρνηση. Μια ελάχιστη κοινωνική μειοψηφία είναι οι αστοί. Να δείξουμε η λαϊκή πλειοψηφία της κοινωνίας την ανεξάντλητη δύναμή μας που μπορεί να τους σαρώσει, παλεύοντας ενιαία για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη ζωή. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι έχουν χρέος για το σήμερα και το μέλλον τους.



ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
«ΟΧΙ» στη φυγή και τους ατομικούς δρόμους

ΣΕΛ.  15
Πιάστηκε χαφιές της ασφάλειας στην πορεία του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  3
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Στην τελική ευθεία οι βάρβαρες ανατροπές

ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ