Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Αναγκαία η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτονομία (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) να ακυρώσουν για δεύτερη φορά τις εκλογές, προκειμένου ν' αποκλειστούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας

Ξεκίνησαν χτες και συνεχίζονται σήμερα οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου και αφού έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτονομία (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) να ακυρωθούν.

Επιδιώκοντας το ΣΕΝΕ να είναι σωματείο μόνο των μονίμων και την εξαίρεση απ' τις αρχαιρεσίες και τη δράση πάνω από 1.200 εργαζομένων του νοσοκομείου που είναι συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου (ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί, εργαζόμενοι με stage, συνεργεία, ενοικιαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.ά.) μέλη και στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτονομία κατέθεσαν από κοινού ένσταση για την ακύρωση των εκλογών. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια των τριών παρατάξεων να ακυρώσουν τις εκλογές, προκειμένου να μην εγγραφούν στο σωματείο οι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή εργαζόμενοι που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου σε συνθήκες στυγνής εκμετάλλευσης. Η ένσταση, που χρησιμοποιούσε σαν πρόσχημα την υποτιθέμενη ακυρότητα της Εφορευτικής Επιτροπής, γιατί δεν υπήρχε απαρτία στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, εκδικάστηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Με συγκεκριμένα στοιχεία, η απελθούσα προσωρινή διοίκηση του ΣΕΝΕ απέδειξε ότι η ένσταση δεν ευσταθούσε και η πρόεδρος αποφάσισε ότι η διαδικασία των εκλογών είναι νόμιμη και απέρριψε την αίτηση ακύρωσης.

Στο ίδιο πνεύμα χτες το πρωί η ΔΑΚΕ κατέθεσε στην Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών ένσταση στην οποία αναφέρεται ότι παρά τις διατάξεις του καταστατικού στο Σωματείο έχουν εγγραφεί και εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή οι περισσότεροι απ' τους 1.200 εργαζόμενους που δουλεύουν στον «Ευαγγελισμό».

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές

Την ανάγκη να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι ταξικές δυνάμεις επιβεβαιώνουν όχι μόνο οι μεθοδεύσεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και οι προσπάθειες τρομοκρατίας. Απάντηση σε όλα αυτά δίνει η ήδη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες.

Χτες, υπήρξαν καταγγελίες εργαζομένων που προσέρχονταν να ψηφίσουν για απειλές από προϊσταμένους αν συμμετείχαν στις εκλογές. Και στα ιδιωτικά συνεργεία οι εργοδότες κάλεσαν εκτάκτως εργαζόμενους να τους νουθετήσουν, προκειμένου να μην πάρουν μέρος στις εκλογές και μάλιστα απειλήθηκαν ακόμα και υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης και Συνεργαζόμενοι «Ευαγγελισμού» (στηρίζονται από το ΠΑΜΕ). Κατάσταση που αναδεικνύει την αναγκαιότητα να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις που θέλουν τη διάσπαση των εργαζομένων, που προβάλλουν τα δήθεν τοπικά προβλήματα αποσπασμένα από τη συγκεκριμένη πολιτική που τα γεννά. Για τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές και την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της «ΕΣΑΚ Συνεργαζόμενοι» που παλεύει στην πράξη για την ενότητα των εργαζομένων, πρωτοστατεί στους αγώνες, εγγυάται την αγωνιστική πορεία του σωματείου και την πάλη ενάντια στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων και συνολικά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες υπογραφές για άμεση Γενική Συνέλευση(2021-06-09 00:00:00.0)
Πρωτιά της ΕΣΑΚ για τέταρτη φορά(2012-07-03 00:00:00.0)
Απαίτησαν την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης(2012-03-03 00:00:00.0)
Το εκλέγειν και το «μαυρίζειν»(2009-05-09 00:00:00.0)
Κωμικοτραγική απαγόρευση στον «Ευαγγελισμό»(2002-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ