Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10695

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Ρύθμιση εξυπηρέτησης της καπιταλιστικής ασυδοσίας στην Υγεία

Η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα συμφωνία με τους προμηθευτές, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των δημόσιων νοσοκομείων ως πεδίου της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου οι παροχές της υγείας αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και ως πηγή εσόδων.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ χρέη, ελλείμματα και κρίση

ΚΚΕ: Για να προστατευτεί ο λαός πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης, τα κρατικά χρέη, να απαιτήσει να πληρώσουν τώρα τα μονοπώλια, να παλέψει για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις δικές του ανάγκες.

  • «Οι δεσμεύσεις του Μνημονίου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι μέτρα τα οποία εμείς έχουμε δεσμευτεί και προεκλογικά να προχωρήσουμε, μέτρα αλλαγών που εμείς προτείναμε και θέλουμε», είπε χτες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας αυτό που πάντα έλεγε το ΚΚΕ ότι το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει το πρόγραμμά του σε όφελος της στρατηγικής του κεφαλαίου.
  • Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο «Moody' s», στο όνομα της ακόμη μεγαλύτερης πτώσης του παραγόμενου ΑΕΠ, η «υστέρηση» των φορολογικών εσόδων», όπως εκτιμά, διαμορφώνουν δεδομένα και κλίμα, προκειμένου να επιβληθούν νέα πρόσθετα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα.
  • Η προώθηση του βάρβαρου μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ δεν εξευμενίζει τις «αγορές», αλλά δυναμώνει την αντιλαϊκή επίθεση της άρχουσας τάξης. Η υλοποίησή του οδηγεί το λαό σε μαύρες μέρες και τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση και στους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς, που οξύνονται εντός και εκτός ΕΕ και εγκυμονούν νέους μεγάλους κινδύνους.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα οι συγκεντρώσεις σε γειτονιές της Αθήνας

Μια σειρά σωματεία, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, παίρνουν αποφάσεις για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης το τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη, απαιτώντας μεταξύ άλλων την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και την προστασία των ανέργων. Στην κατεύθυνση αυτή σήμερα η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκεντρώσεις - ομιλίες σε διάφορες γειτονιές της πόλης.


ΣΕΛ.  11

«Ευαισθησίες»

Η κυβέρνηση πλήρωσε τους μεγαλοεπιχειρηματίες - προμηθευτές των νοσοκομείων, αντιμετωπίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα ενός επικίνδυνου, οξύτατου προβλήματος. Αυτό κάθε άλλο παρά ευαισθησία δείχνει απέναντι στους ασθενείς, στο προσωπικό των νοσοκομείων, στον τομέα Υγείας, ενώ δεν αποτελεί λύση σε όφελος του λαού. Ευαισθησία απέναντι στους επιχειρηματίες έδειξε. Επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμη φορά, πως μόνο το δικό τους συμφέρον την ενδιαφέρει. Αν ήθελε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μειώνοντας σημαντικά το κόστος, θα έκανε κρατικές προμήθειες χωρίς μεσάζοντες, προωθώντας, ταυτόχρονα, την κρατική παραγωγή υγειονομικού - ιατρικού υλικού για τα νοσοκομεία, κρατική παραγωγή, έρευνα, εμπορία φαρμάκων, και, βεβαίως, θα παρείχε δωρεάν υπηρεσίες υγείας και φάρμακα στο λαό. Αλλά δε θέλει. Ξαναενισχύει τους υποτιθέμενους εκβιαστές, και λέμε υποτιθέμενους γιατί η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τους ενισχύει, τους αναπαράγει. Ταυτόχρονα, μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Αλλά αναδεικνύεται και το εξής: Οταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν ικανοποίηση των αναγκών τους, η κυβέρνηση επικαλείται χρέη και ελλείμματα, μειώνοντας μισθούς, συντάξεις, απολύοντας από το Δημόσιο, κόβοντας παροχές Υγείας - Πρόνοιας. Για τους επιχειρηματίες δίνει απλόχερα, από το λαό παίρνει, τσακίζοντας τη ζωή του. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ παρέδωσαν τη δημόσια Υγεία και τα νοσοκομεία στο έλεος των μονοπωλίων με τραγικά αποτελέσματα. Απαιτείται κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα Υγείας. Είναι υπόθεση λαϊκής πάλης.



ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  17
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Κλιμακώνουν ακούραστοι οι ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΙΝΑΣ
Τρίβουν τα χέρια τους εφοπλιστές και πολυεθνικές

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ