Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Πατριωτισμός το δίκιο του λαού»!

Από χτες οι ταξικές δυνάμεις βγήκαν στους δρόμους καλώντας σε ξεσηκωμό. Το κάλεσμα καθαρό: Ολοι σήμερα στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, όλοι στην απεργία στις 23 Ιούνη!

Στους Αγίους Αναργύρους έκαναν πορεία έως το Ιλιον
Στους Αγίους Αναργύρους έκαναν πορεία έως το Ιλιον
Η ένταση της μάχης για τη συνέχιση και διεύρυνση του αγώνα ήταν η απάντηση που έδωσαν χτες το απόγευμα στην κλιμακούμενη αντεργατική επίθεση οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις γειτονιές της Αθήνας, καλώντας τα λαϊκά στρώματα της πόλης να συμμάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις (Αθηναίοι και Πειραιώτες συγκεντρώνονται στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.) και την πανελλαδική απεργία στις 23 Ιούνη.

Koντά στους κατοίκους της πλατείας Αμερικής, Ελληνες και μετανάστες, που είχαν βγει στα καφενεία και στα παγκάκια για να βρουν μια σταγόνα δροσιάς βρέθηκαν χτες οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, στα πλαίσια της ενημέρωσης του κόσμου στις γειτονιές για το χαρακτήρα και το βάθος των αντεργατικών μέτρων, που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και κεφάλαιο και τη δημιουργία απεργιακού κλίματος. Απορρίπτουμε τα όσα λέει η κυβέρνηση, ότι τα μέτρα είναι της ΕΕ, του ΔΝΤ, είπε ο Κώστας Λιαπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα και συναποφασισμένα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση, ΔΝΤ - ΕΕ, με στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Καμία ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι που παράγουν τον αμύθητο πλούτο.

Στην πλατεία Αμερικής, το κάλεσμα μοιράστηκε σε Ελληνες αλλά και μετανάστες
Στην πλατεία Αμερικής, το κάλεσμα μοιράστηκε σε Ελληνες αλλά και μετανάστες
Στους Αγίους Αναργύρους η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με τους εργαζόμενους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού», καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία του Ιλίου. Χέρι με χέρι μοιραζόταν σε περαστικούς και μικρομάγαζα σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης το κάλεσμα των Ομοσπονδιών, ΕΚ και συνδικάτων στην πάλη για ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς. Στην πλατεία Ιλίου ο Θωμάς Κακκαβάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε την ανάγκη αποτελεσματικότερης οργάνωσης του αγώνα «με δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, με συλλογικές συζητήσεις, με συσκέψεις», όπως και την ανάγκη να απαντηθεί με πειστικότητα η κινδυνολογία που εκτοξεύει η κυβέρνηση.

Καταλήγοντας, σημείωσε, πως η κρίση με δραματικό τρόπο επιβεβαιώνει τα όρια του συστήματος που βασίζεται και αναπαράγει την εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, αλλά και δείχνει την κατεύθυνση που εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να ακολουθήσουν, την πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί του πλούτου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και εξορμήσεις έγιναν στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι, στην Καλλιθέα, στην Γούβα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ