Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Επικίνδυνη η «εξυγίανση» των δαπανών

Αφήνουν το νοσοκομείο χωρίς υδραυλικό τις μέρες που δεν εφημερεύει

Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί για την ασφάλεια των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά, άρα και των ασθενών, η πολιτική του «εξορθολογισμού» των δαπανών της Υγείας που στηρίζουν ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αναδεικνύονται με χαρακτηριστικό τρόπο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Εκεί, η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τη συμβιβασμένη ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων συγκρότησε μια επιτροπή (που αποτελείται από στελέχη του νοσοκομείου και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ) έργο της οποίας είναι η προώθηση της απόφασης της κυβέρνησης να μειώσει το ποσοστό των εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών των εργαζομένων. Η συγκεκριμένη επιτροπή έσπευσε να «εκτιμήσει» - όπως ισχυρίζονται - την αναγκαιότητα των υπερωριών και την αναγκαιότητα πραγματοποίησης του μισαώρου που αφορά την αλλαγή της βάρδιας. Σα να μην έφταναν όλα αυτά προχώρησαν και στην κατάργηση της βραδινής βάρδιας του υδραυλικού τις μέρες μη εφημερίας, καλώντας τους μηχανοτεχνίτες να καλύψουν το κενό με την αιτιολογία ότι τα περιστατικά είναι ελάχιστα. Μάλιστα, όταν οι μηχανοτεχνίτες αντέδρασαν απειλήθηκαν με κυρώσεις.

Με ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» (ΠΑΜΕ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τονίζει ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να δείξουν καμία αναμονή, αλλά να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα, καταδικάζοντας και παλεύοντας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία στην εμπορευματοποίηση και στην ιδιωτικοποίηση, που αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, που συγχωνεύουν ειδικότητες με κριτήριο τον αριθμό των ζημιών, που απειλούν εργαζόμενους. «Να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ο ρόλος των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και των συν-εταίρων τους είναι παράγοντας που οδηγεί στην όξυνση των προβλημάτων των εργαζομένων», σημειώνει ζητώντας να πληρωθούν εδώ και τώρα οι υπερωρίες του προσωπικού. Να μη γίνει καμιά περικοπή στις υπερωρίες των εργαζομένων. Πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου όλο το 24ωρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ