Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προμήνυμα σφοδρής επίθεσης

Οι θιασώτες του «κοινωνικού εταιρισμού», αυτοί που παρακαλάνε να αναγνωριστεί θεσμικά ο ρόλος τους ως συνομιλητών του κεφαλαίου, θίχτηκαν, επειδή το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής τους αποκαλεί «πουλημένους» σε ανακοίνωσή του. Γι' αυτό αποφάσισαν όλοι μαζί - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες παρατάξεις που εκπροσωπούν δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού - να αποπέμψουν από το Προεδρείο της ΟΤΟΕ την Αλεξάνδρα Μπαλού, εκπρόσωπο των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στην Ομοσπονδία.

Η αλήθεια είναι ότι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες γύρευαν αφορμή και βέβαια η παρέμβασή τους όχι μόνο «έρχεται κουτί» στους τραπεζίτες, αλλά προμηνύει ένταση της επίθεσης των εργοδοτών του κλάδου. Εξυπηρετεί τους ίδιους στόχους με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η «Δράση» του Στέφανου Μάνου, την προσπάθεια της εργοδοσίας στο Καζίνο της Πάρνηθας να απαλλαγεί από πρωτοπόρους συνδικαλιστές. Η απόφαση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας συμπληρώνει την αντιΠΑΜΕ επίθεση που κλιμακώνει την τελευταία περίοδο η μεγαλοεργοδοσία, ώστε να περάσουν όλες οι απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Ενοχλούν η ύπαρξη και ο ταξικός προσανατολισμός του κλαδικού σωματείου γιατί οργανώνει τους εργαζόμενους ενάντια στα αντεργατικά σχέδια των τραπεζιτών και συνολικά του κεφαλαίου. Γι' αυτό και προσπαθούν να το βγάλουν απ' τη μέση. Εννοια τους όμως: Οι ίδιες οι παρεμβάσεις τους (και των εργοδοτών και των πολιτικών - συνδικαλιστικών τους βαστάζων) μαρτυρούν πόσο τους ανησυχεί η συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων με μπροστάρη το ΠΑΜΕ. Σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει και οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τη δράση τους, ενωμένοι σαν γροθιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ