Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Συλλαλητήριο σήμερα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο

Συλλαλητήριο διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας θα γίνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Τρικάλων. Το συλλαλητήριο αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και του Σωματείου Ειδικευόμενων Γιατρών, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών 6 μηνών. Σε ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης επισημαίνεται: «Η επίθεση που δέχεται η Δημόσια Υγεία από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ θα υποβαθμίσει το δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο Τρικάλων σε μεγάλο Κέντρο Υγείας. Με το σχέδιο "Καλλικράτης" τα Κέντρα Υγείας θα περάσουν στον έλεγχο των υπερχρεωμένων δήμων με αποτέλεσμα να κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν. Δεκάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι και μόνιμοι, γιατροί και νοσηλευτές θα χάσουν τη δουλειά τους. Η υποχρηματοδότηση, η μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες κινείται σ' αυτήν την κατεύθυνση αφού καλεί τους γιατρούς που δεν θεωρούνται πρώτης γραμμής να μην εφημερεύουν, Κέντρα Υγείας να κλείσουν ή να υπολειτουργούν, κλινικές να συγχωνευτούν.

Επίσης, αυξάνουν τα χρόνια υπηρεσίας στα 40 για συντάξεις πείνας, δηλαδή οι γιατροί θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 70, αφού η μέση ηλικία που αρχίζουν να εργάζονται είναι 30 χρόνων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους άνεργους, τους μαθητές και φοιτητές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία να πρωτοστατήσουν για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Είμαστε έξι μήνες απλήρωτοι. Αυτό είναι μια πολιτική που τσακίζει τον τίμιο γιατρό του ΕΣΥ, τον γιατρό που ζει από το μισθό του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ