Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ» - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Απέκλεισαν τον ΟΑΕΔ

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφερειακής Διοίκησης του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο προχώρησαν χτες το πρωί οι απολυμένοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της πρώην «Ολυμπιακής Αεροπορίας» μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς καμία διασφάλιση και χρήματά τους να παρακρατούνται από τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ παρακρατεί χρήματα από την επιδότηση ανεργίας των εργαζομένων που αντιστοιχούν στα επιδόματα ανεργίας που είχαν καταβληθεί από 1/1/2008 ως και τις 2/10/2009, παρά το ότι τα επιδόματα αυτά τα είχαν λάβει με βάση τα ένσημα των αντιστοίχων ετών. Αποτέλεσμα του συμψηφισμού αυτού είναι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των απολυμένων αυτών να λαμβάνει επίδομα ανεργίας της τάξης των 10 ευρώ μηνιαίως. Βρίσκονται δηλαδή χρεωμένοι στον ΟΑΕΔ.

Η επιτροπή των απολυμένων που έχει συσταθεί στο Ηράκλειο προχώρησε στον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΔ στα πλαίσια κινητοποιήσεων που αναπτύσσουν εδώ και αρκετό καιρό. Επίσης, απαιτούν να δοθεί απάντηση της κυβέρνησης μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με βάση σχετικό υπόμνημα που είχαν καταθέσει με τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ