Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10668

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην πέφτει καρφίτσα στο Πεδίον του Αρεως στις 15 Μάη

Μεθαύριο Σάββατο, 15 του Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πεδίον του Αρεως.

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

Κόντρα στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ με ενιαίο μέτωπο στην αντιλαϊκή πολιτική

ΠΑΜΕ: Ας γνωρίζουν όμως όσοι επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν, να περιορίσουν τη δράση του ΠΑΜΕ (κρυφοί και φανεροί) ότι το δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται, ότι δεν μπορούν να το «βάλουν στο χέρι»

Την ποινικοποίηση της δράσης του ΠΑΜΕ, με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητάει το κόμμα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού της ΝΔ Στ. Μάνου «Δράση», δίνοντας συνέχεια στο αντεργατικό ντελίριο της άρχουσας τάξης, στις καθημερινές επιθέσεις των κονδυλοφόρων της εργοδοσίας μέσα από τα αστικά ΜΜΕ. Χρησιμοποιεί ως αποδεικτικό στοιχείο τις επιθέσεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού ενάντια στο ταξικό κίνημα. Ευαίσθητη η «Δράση» για την ενίσχυση των επιχειρηματιών, δεν πάει στον εισαγγελέα όταν οι εργάτες σκοτώνονται ή σακατεύονται στα κάτεργα της εργοδοσίας που τα λένε «ατυχήματα», όταν απολύονται εργάτες χωρίς αποζημίωση. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την κατάπτυστη μήνυση εξαπολύοντας νέα επίθεση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Την ίδια ώρα διώκονται συνδικαλιστές στο Καζίνο Πάρνηθας για τη δράση τους καθώς και εκπαιδευτικοί που απεργούν. Ο λαός δεν είναι αντιμέτωπος μόνο με μια κυβέρνηση ή με μια αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά με τα συμφέροντα των μονοπωλίων, της αστικής τάξης της Ελλάδας. Η αντίσταση και η αντεπίθεση πρέπει να είναι ουσιαστική και ολοκληρωμένη, προγραμματισμένη, σχεδιασμένη.


ΣΕΛ.  9,   16

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις»

«Μερικά βασικά ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό φαινόμενο της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες». Είναι η μπροσούρα, ο ιδεολογικός, φιλοσοφικός και επιστημονικός άξονας, ένα σημαντικό εργαλείο διείσδυσης σε βάθος στο πρόβλημα των ναρκωτικών - το οποίο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα - που παρουσίασε χτες το Τμήμα Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.


ΣΕΛ.  14  -  15

Εμπαιγμός

Τα κόμματα που ψήφισαν τα άγρια αντεργατικά μέτρα στη Βουλή την περασμένη βδομάδα, ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ, με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, για να σωθούν οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, χτες, πάλι στη Βουλή διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ενάντια στον ΣΕΒ γιατί επιτέθηκε τάχα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Μέγιστη υποκρισία και φαρισαϊσμός των αστικών κομμάτων η υποτιθέμενη επίθεσή τους στον ΣΕΒ. Θέλουν τάχα να δείξουν ότι νοιάζονται και για το λαό. Καινούρια μορφή εξαπάτησης, εμπαιγμού, από τους αστούς πολιτικούς. Από τη μια φωνάζουν ότι θα στείλουν στη φυλακή τους κλέφτες πολιτικούς γιατί χρηματίστηκαν, θα πάρουν μέτρα διαφάνειας κλπ., αποκρύβοντας από το λαό ότι τα ελλείμματα και τα χρέη οφείλονται κυρίως στην ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών από τις κυβερνήσεις. Αυτών που κλέβουν νόμιμα τον πλούτο. Από την άλλη όταν ο ΣΕΒ ζητά την ενίσχυση της νομιμότητας που του παρέχουν να κλέβει, εξανίστανται τα αστικά κόμματα ακριβώς για να εξαπατήσουν το λαό, προκειμένου να τα στηρίξει κόντρα τάχα στον ΣΕΒ που η πολιτική τους ενισχύει απρόσκοπτα. Ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη. Ενιαίος ταξικός αγώνας για τη δική του προοπτική, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντίσταση και αντεπίθεση ουσιαστική, ολοκληρωμένη, σχεδιασμένη

ΣΕΛ.  10  -  11
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποκριτική η συζήτηση για διαφθορά και «διαφάνεια»

ΣΕΛ.  7
ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ
Οι θαλάσσιοι δρόμοι στο έλεος των πολυεθνικών

ΣΕΛ.  21
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2004
Είχαν σε επιφυλακή ΝΑΤΟικά στρατεύματα!

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ