Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επικίνδυνες συνθήκες στο Κέντρο Εγκαυμάτων

Ακάλυπτη από γιατρούς η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυματιών

Κανένας γιατρός δεν εφημερεύει και δε βρίσκεται ούτε καν σε ετοιμότητα από τις 6 του Μάη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυματιών (ΜΑΦ) και στην Πανεπιστημιακή Πλαστική Χειρουργική Κλινική του Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, αν και γίνονται κανονικά τακτικές εισαγωγές και χειρουργεία. Αυτό σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό (ένας νοσηλευτής στη βραδινή βάρδια) βάζει σε ιδιαίτερα σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών!

Τα παραπάνω έχει καταγγείλει το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό των δύο τμημάτων του Κέντρου Εγκαυμάτων με δύο επίσημα έγγραφα (στις 10/5/2010 και στις 28/4/2010) προς όλους τους αρμόδιους του νοσοκομείου, ζητώντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στην ίδια τραγική κατάσταση όμως, λόγω μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, βρίσκονται και τα άλλα δύο τμήματα του Κέντρου Εγκαυμάτων, αυτό της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΣΥ, όπου υπάρχει μόνο ένας νοσηλευτής ανά βάρδια, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων λειτουργούν μόνο τέσσερα από τα οχτώ κρεβάτια.

Την κατάσταση αυτή στο Κέντρο Εγκαυμάτων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΕΣΑΚ Θριάσιου Νοσοκομείου, επισημαίνοντας: «Είναι τα αποτελέσματα της τραγικής έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, λόγω της χρόνιας πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Οπως επισημαίνει ακόμα η ΕΣΑΚ, ενήμερες για τις καταγγελίες των εργαζομένων είναι και η διοίκηση του νοσοκομείου και η πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων, αλλά, όπως συμπληρώνει, «αδιαφορούν για την κατάσταση και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου "κρύβει" από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές της παράταξής μας τις καταγγελίες των εργαζομένων».

Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν για τους εργαζόμενους γίνονται αντιληπτοί αν αναλογιστεί κανείς ότι η δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου ήταν χρόνιο αίτημα της εργατικής τάξης και του λαού της περιοχής. Κι αυτό επειδή στο Θριάσιο λειτουργούν εκατοντάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες, μεταξύ αυτών διυλιστήρια, εργοστάσια μετάλλου, τσιμέντου, χημικές βιομηχανίες, εταιρείες υγραερίου και βιομηχανικών αερίων και τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι καθημερινό φαινόμενο μαζί με το διαρκή κίνδυνο για βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ