Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ζητάει να κατασταλεί η δράση του ΠΑΜΕ

Κατάπτυστη Ερώτηση στη Βουλή από τους χορηγούς της προβοκάτσιας σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος

Πάτημα στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει κατασταλτικά την κλιμακούμενη λαϊκή αντίδραση και το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δίνει ο ΛΑ.Ο.Σ., επιβεβαιώνοντας τον αντιδραστικό και επικίνδυνο ρόλο του. Μετά τη χορηγία στην προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε χτες Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ζητώντας από την κυβέρνηση να τσακίσει όποιον υπερασπίζεται και περιφρουρεί το δικαίωμα στην απεργία, συνολικά στους ταξικούς αγώνες.

Το κατάπτυστο κείμενο της Ερώτησης έχει τίτλο «Αντιδράσεις και έκνομες ενέργειες από συνδικαλιστικές οργανώσεις» και σ' αυτό σημειώνεται:

«Κατά το προηγούμενο διάστημα συνδικαλιστικές οργανώσεις προσκείμενες στο ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) και μέσα στα πλαίσια των αντιδράσεών τους εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβερνήσεως, προέβησαν σε σειρά έκνομων ενεργειών. Συγκεκριμένα απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία", απαγορεύοντας την ελεύθερη είσοδο και έξοδο στους πελάτες και εμπόδισαν τον απόπλου πλοίων στον λιμένα Πειραιώς. Μέσα σε όλα αυτά εμπόδισαν παράλληλα και το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο "ΖΕΝΙΤΗ" αναγκάζοντας την πλοιοκτήτρια εταιρεία να ανακοινώσει ότι αφαιρεί την Αθήνα από τόπο προορισμού των πελατών τους προκαλώντας απώλεια πενήντα (50.000) χιλιάδων τουριστών κατ' έτος από την Ελλάδα.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Γιατί αφήσατε το ΠΑΜΕ να καταλύσει την έννομο τάξη της χώρας χωρίς καμία συνέπεια;

2. Από εδώ και μπρος όποιος επιθυμεί θα κλείνει κατά το δοκούν τους Λιμένες και τα ξενοδοχεία της χώρας;».

Ο ΛΑ.Ο.Σ. προκαλεί τους χιλιάδες εργαζόμενους, που παλεύουν για το δίκιο τους ενάντια στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση και στηρίζουν το κόμμα του Καρατζαφέρη και η ΝΔ. Για λογαριασμό αυτού του μαύρου μετώπου, γίνεται η Ερώτηση του Γεωργιάδη. Εχει χιμήξει σε βάρος του λαού και βλέπουν κίνδυνο στην κλιμακούμενη λαϊκή πάλη, στα νέα ποιοτικά στοιχεία που καταγράφουν οι εργατικοί αγώνες. Γι' αυτό προσπαθούν μάταια με κάθε μέσο να ενεργοποιήσουν αντιδραστικά αντανακλαστικά σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, χτυπώντας την πρωτοπόρα δύναμη στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ