Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΜ-Θ
Συντονισμένες αντιδράσεις από πρωτοβάθμια σωματεία

Η απόφαση συμπληρώνει τις αστυνομικές και δικαστικές διώξεις της συνδικαλιστικής δράσης, τονίζουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, 23 σωματεία της Θεσσαλονίκης και ζητούν την άμεση ανάκλησή της

Την απαράδεκτη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), να επιβάλλει ποινή προσωρινής διαγραφής στην δημοσιογράφο του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» Αννα Ανανιάδου, καταδικάζουν με ψήφισμά τους 23 εργατικά σωματεία. Η δημοσιογράφος του «Ρ» συμμετείχε στη συμβολική παρέμβαση που έκανε το ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη, μέρα της πανεργατικής απεργίας, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 για να σπάσει τον αποκλεισμό που είχε επιβληθεί από τα ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά. Επίσης συμμετείχε στην απεργία κόντρα στην απόφαση απεργοσπασίας που είχε πάρει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και προέτρεψε τους συναδέλφους της να μπουν στον αγώνα.

Στο ψήφισμα που συνυπογράφουν τα εργατικά συνδικάτα, σημειώνουν: «Αυτή η απαράδεκτη απόφαση μοναδικό στόχο έχει το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης της συναδέλφισσας, της δράσης κάθε εργαζόμενου στα μέσα ενημέρωσης για τη υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, που καταστρατηγούνται βίαια από τις εργοδοσίες των Μέσων. Στόχο έχει να χτυπήσει τη δράση των δημοσιογράφων, αλλά και όλων των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δημοκρατική πληροφόρηση, που - ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα - βιάζεται συστηματικά και ξεδιάντροπα από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, κρατικά και ιδιωτικά.

Μέσα στις συνθήκες ολοκληρωτικού πολέμου που κηρύχθηκε κατά των εργαζομένων, η οργή τους στρέφεται και κατά των εργοδοτών των Μέσων Ενημέρωσης, που, σαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθούν να συσκοτίσουν, να συγκαλύψουν, να παραζαλίσουν το λαό μας, για τη σημερινή κατάσταση.

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατική πληροφόρηση, αλλά μόνο με το βιασμό της.

Συμπληρώνει την αστυνομική και δικαστική δίωξη που στήνεται για συνδικαλιστική δράση, στο πεδίο της ενημέρωσης.

Είναι απαράδεκτο, δίπλα στο κυνηγητό από τους εργοδότες, να στήνεται και το κυνηγητό από τους "συνδικαλιστές" τους.

Είναι απαράδεκτος ο βιασμός της συνδικαλιστικής δράσης.

ΖΗΤΑΜΕ να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το πισωγύρισμα σε σκοτεινές περιόδους, όπως επιδιώκει η απαράδεκτη απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ, που το μόνο που εγγυάται δεν είναι η δημοκρατική πληροφόρηση, αλλά η υποταγή της στα συμφέροντα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας και των μεγαλο-επιχειρηματιών - ιδιοκτητών του Τύπου».

Το ψήφισμα υπογράφουν τα σωματεία: Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Καπνεργατών «Παγκαπνεργατικό», Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Δέρματος Θεσσαλονίκης, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «η ΕΝΟΤΗΤΑ», Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας, Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Εργαζομένων στα καταστήματα «ΚΑΡΦΟΥΡ- ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA» Θεσσαλονίκης, Σωματείο εργαζομένων στα καταστήματα «ΝΟΤΟΣ» Θεσσαλονίκης, Σωματείο Βαφέων Τυποβαφέων, Συνδικάτο Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «COCA COLA 3Ε» Θεσσαλονίκης, Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Επιχείρησης «Μαλαματίνα», Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «ΠΕΠΨΙ ΚΟΛΑ» Θεσσαλονίκης «η ΕΝΩΣΗ», Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εμφιαλωμένων Ποτών, Σύνδεσμος Επιθεωρητών Πωλήσεων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εταιρείας «Τσάνταλη».

Την απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ και το πώς αυτή στηρίζει την ενημέρωση που βολεύει την πλουτοκρατία καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Ανακοίνωση έχει βγάλει ακόμα και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο Τρίτη η σύσκεψη των σωματείων(2023-10-16 00:00:00.0)
Σύσκεψη σωματείων για την κλιμάκωση του αγώνα(2023-10-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την επίθεση φασιστοειδών στον Β. Τομπουλίδη(2023-10-06 00:00:00.0)
Δεκάδες τα σωματεία που δίνουν το «παρών» στην αυριανή σύσκεψη(2022-08-31 00:00:00.0)
Παλλαϊκή οργή για την άγρια καταστολή(2012-07-21 00:00:00.0)
Κλείνει το τμήμα διανομών(2010-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ