Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και χέρι βοήθειας στην πολιτική της κυβέρνησης

Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση της ΕΣΑμΕΑ που ...δεν περίμενε αυτά τα μέτρα απ' την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν και είχαν δημοσιευτεί στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές. Τα μέτρα ήταν γνωστά. Η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ καλλιεργούσε αυταπάτες και αποκοίμιζε τους αναπήρους. Στηρίζει την κυβέρνηση και η μόνη της αγωνία είναι γιατί δεν την καλούν στους διάφορους κοινωνικούς διαλόγους. Ομως, η πρόκλησή τους ξεπερνάει κάθε όριο όταν διαπιστώνουν ότι οι ανάπηροι είναι στο περιθώριο της κοινωνίας. Αυτή την πολιτική, αυτή την κοινωνία και αυτό το σύστημα δε στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ήταν και είναι υμνητές της ΕΕ και της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου;

Μάλιστα, χτες, η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ - σε ένα στημένο παιχνίδι για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα - συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών και δήλωσε ικανοποιημένη επειδή ο υπουργός ήταν θετικός σε αιτήματα όπως το να «εξαιρεθούν τα αναπηρικά αυτοκίνητα από το φόρο πολυτελείας»!

Είναι συνυπεύθυνοι. Γι' αυτό και οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους έχουν κάθε συμφέρον να τους γυρίσουν την πλάτη, να συσπειρωθούν γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να παλέψουν ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για μια άλλη πολιτική, που θα έχει στο επικέντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ