Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΒΟΥΛΗ
Να καταργηθεί η βουλευτική αποζημίωση

Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής

Το ΚΚΕ, είναι αντίθετο στις λογικές συγκάλυψης αυτών που ευθύνονται για το δημόσιο χρέος, τονίστηκε χτες στην Βουλή, με αφορμή δήλωση του προέδρου του Κοινοβουλίου, Φίλιππου Πετσάλνικου, σύμφωνα με την οποία «το σύνολο των βουλευτών του Κοινοβουλίου» αποφάσισε να συνεισφέρει στον «Λογαριασμό Αλληλεγγύης για Απόσβεση του Δημόσιου Χρέους», που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Φ. Πετσάλνικος, στον λογαριασμό πρόκειται να διατεθεί το ποσό των 900.000 ευρώ από περικοπές στις αποδοχές των βουλευτών και το ποσό του 1.100.000 ευρώ από περικοπές του προϋπολογισμού της Βουλής.

Σε δήλωσή της για το θέμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τονίζει τα εξής:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, δεν συμφώνησε στην δημιουργία του "Λογαριασμού Αλληλεγγύης για Απόσβεση του Δημόσιου Χρέους". Η κυβέρνηση μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες επιδιώκει να συγκαλύψει τους πραγματικούς υπεύθυνους για το Δημόσιο Χρέος και τα Ελλείμματα και να καλλιεργήσει κλίμα συναίνεσης και υποταγής στους εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ, επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί και έχει ζητήσει την δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και την κατάργηση της αποζημίωσης για την συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες. Εχει επίσης ζητήσει την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης ώστε οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η θέση αυτή του ΚΚΕ, σχετίζεται με την γενικότερη θέση του για τον ρόλο των βουλευτών και δεν το συνδέει συγκυριακά με την κρίση».

Για το ίδιο θέμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε χτες στη Βουλή:

«Εμείς δε συμφωνούμε στη δημιουργία του λογαριασμού αλληλεγγύης για απόσβεση δημοσίου χρέους. Είμαστε αντίθετοι, διότι πάει να συγκαλύψει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι του δημοσίου χρέους και πάμε να τραβήξουμε τον συνταξιούχο να δίνει τα 500 ευρώ και τα 600 ευρώ. Είμαστε αντίθετοι. Επομένως είμαστε αντίθετοι και σε κάθε πηγή χρηματοδότησης εκεί. Υπ' αυτή την έννοια είμαστε αντίθετοι. Εχουμε ζητήσει τη μείωση των βουλευτικών μισθών, την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων, διαχρονικά, μονίμως, όχι τώρα στην περίοδο της κρίσης. Να μην παίρνει αμοιβή ο βουλευτής επειδή είναι σε επιτροπή. Είναι έργο του. Το λέω αυτό γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαστε τσιγκούνηδες ή δεν ξέρω τι. Εμείς ακριβώς θεωρούμε ότι πρέπει να καταργηθούν όλα αυτά, που σημαίνει ότι το δημόσιο και ο προϋπολογισμός της Βουλής θα ελαφρυνθεί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ