Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Διεθνές σεμινάριο διοργανώνει το ΚΚΕ

Στις 26 του Μάρτη στις Βρυξέλλες. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα

Διεθνές Σεμινάριο για το ρόλο των κομμουνιστών στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στις 26 του Μάρτη στις Βρυξέλλες. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος θα είναι η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε χτεσινό δελτίο Τύπου:

«Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη Διεθνή Συνδιάσκεψη των Γυναικών, που καθιέρωσε, μετά από πρόταση της κομμουνίστριας επαναστάτριας Κλάρας Τσέτκιν, την 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το ΚΚΕ διοργανώνει Διεθνές Σεμινάριο Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, με θέμα: "Ο ρόλος των Κομμουνιστών στην πάλη για την Ισοτιμία και την χειραφέτηση των Γυναικών". Το Διεθνές Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μάρτη στις Βρυξέλλες.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να φωτίσει το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης για τη χειραφέτηση των γυναικών ως συστατικό μέρος της πάλης για την κοινωνική απελευθέρωση και την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Να καταδείξει τις ταξικές αιτίες των διακρίσεων λόγω φύλου, τη στρατηγική της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού ενάντια στις γυναίκες και τα δικαιώματά τους, όπως και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού που απορρέει από τα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το σεμινάριο θα αναδείξει τη συμβολή του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, του σοσιαλισμού στην πάλη για τη γυναικεία χειραφέτηση. Θα αποτελέσει έτσι και μια απάντηση στις προσπάθειες των αστικών πολιτικών δυνάμεων να παραχαράξουν την Ιστορία, να ουδετεροποιήσουν και να προσεταιρισθούν τη Διεθνή Μέρα των Γυναικών.

Στο Σεμινάριο, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή: Κομμουνιστικό Κόμμα Αζερμπαϊτζάν, Εργατικό Κόμμα Βελγίου, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας, Τουντέχ (Ιράν), Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Κόμμα Κομμουνιστών της Κιργισίας, ΑΚΕΛ Κύπρου, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org