Τρίτη 23 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποια είναι η συμφωνία για το Αιγαίο;

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε το Σάββατο

Σε δήλωσή της από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε το Σάββατο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Η κυβέρνηση δε διαθέτει μόνο μια βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική - τη διαθέτει αυτήν την πολιτική, αναμενόμενο για μας - ταυτόχρονα όμως γίνεται και επικίνδυνη απέναντι στο λαό, καθώς προσπαθεί να εξάψει τον πατριωτισμό του - έναν πατριωτισμό που βρίσκεται πια στα λείψανα της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ - καλώντας τον να δείξει αυτόν τον πατριωτισμό και να καταθέσει πρωτόγνωρες κυριολεκτικά θυσίες στα πόδια εκείνων των επιχειρηματιών, των επιχειρηματικών ομίλων του συστήματος, που έχουν μία μόνο πατρίδα, ή μπορεί να έχουν και πολλές πατρίδες, ανάλογα με το πού εξασφαλίζουν τη μέγιστη κερδοφορία.

Γι' αυτό τη λέμε και επικίνδυνη κυβέρνηση, όσον αφορά τη διάβρωση της λαϊκής συνείδησης. Και με την ευκαιρία, αφού ο πατριωτισμός κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, έχουμε και τον κ. Σαμαρά που λέει "υπεράνω η Ελλάδα" - δεν τον ενδιαφέρει το στενό κομματικό συμφέρον - κάνουμε την εξής ερώτηση, πριν απ' όλα στον πρωθυπουργό, αλλά κάτι θα ξέρει και ο κύριος Σαμαράς: Ποια είναι η συμφωνία για το Αιγαίο, μήπως πρέπει να μας ενημερώσουν, ή περιμένουν σε ποιο περιτύλιγμα θα τη σερβίρουν για να επιχειρήσουν να παραπλανήσουν το λαό;

Το ΚΚΕ έχει και τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά. Ξέρει πάρα πολύ καλά και τι γίνεται και πώς γίνεται. Η όλη συγκέντρωση της προσοχής μας είναι στο να κρατηθεί ο λαός ψηλά, το φρόνημά του, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του. Ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος, καθώς τα μέτρα θα είναι συνεχή και αλλεπάλληλα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδώ γελάμε!(12/11/2014)
«Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»(13/10/2012)
Η έγνοια τους για τα κέρδη του κεφαλαίου...(26/4/2012)
Να απαντήσει με πόλεμο ο λαός στον πόλεμο που του κάνουν(17/11/2011)
Πρόκληση του μεγάλου κεφαλαίου...(24/3/2011)
Νόθος πατριωτισμός για τα συμφέροντα του κεφαλαίου(28/2/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org