Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δίκαιη αμφισβήτηση

«Με επικοινωνιακά τρικ, εν μέσω καχυποψιών για τους πραγματικούς στόχους της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και χωρίς σαφή κυβερνητική θέση, ξεκινά σήμερα ο διάλογος για τις συντάξεις, τα ελλείμματα και τις υγειονομικές δαπάνες» (το θέμα στην έντυπη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Του χάλασαν τη φιέστα

«"Ενώ έχουμε διευκρινίσει σε όλα τα επίπεδα ότι δεν θα μεταφέρουμε βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων, ενώ έχουμε διαψεύσει όλα τα κινδυνολογικά σενάρια που γράφονται, ένα κόμμα απαγορεύει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συζητήσουμε για ένα σοβαρότατο πρόβλημά μας, το Ασφαλιστικό", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας» (το θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση, επίσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Με πτυχίο «για όλες τις δουλειές»

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας (ΕΣΥΕ), από τους 442.600 ανέργους το δεύτερο τρίμηνο του 2009, οι 52.700 έχουν πτυχίο πανεπιστημίου ή ΤΕΙ.(...) "Η ύπαρξη ενός πτυχίου δεν συνεπάγεται εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση" (...) επισημαίνει η κ. Χριστίνα Δακτυλίδου, διευθύντρια τμήματος στελέχωσης μόνιμου προσωπικού της Αdecco Ελλάδος (...) "Η ευελιξία των νέων κατά την αναζήτηση εργασίας είναι πολύ σημαντική, καθώς η εμμονή σε συγκεκριμένη κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσει τον υποψήφιο σε αδιέξοδο και να του κοστίσει σε χρόνο και πολύτιμες εμπειρίες", τονίζει η κ. Δακτυλίδου» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Η απόλυτη αποκατάσταση

«Με το πτυχίο από το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Καλαμάτας έχει τη δυνατότητα να εργαστεί στο διοικητικό τμήμα νοσοκομειακών και παρεμφερών μονάδων (...) "ωστόσο τα έξοδα τρέχουν και δεν μπορώ να κάθομαι μέχρι να έρθει η ιδανική δουλειά. Ετσι, η λύση της νύχτας με έσωσε, κι εργάζομαι σήμερα ως μπάρμαν", λέει» (και η συνέχειά του, επίσης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ