Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν είναι η ώρα των ντιμπέιτ

-- Κυρία Παπαρήγα, πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ή τηλεοπτική συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το Ασφαλιστικό. Πώς κρίνετε την πρόταση αυτή;

-- Δεν είναι η ώρα των debate, είναι η ώρα των συλλαλητηρίων, των απεργιών, των συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς, των περιοδειών για ενημέρωση. Δεν είναι η ώρα των debate, άμα το κάνουν θα πάμε, δεν είπα ότι δε θα πάμε, αλλά όλα αυτά είναι αποπροσανατολισμός. Χάνουμε χρόνο.

Αντί να μακιγιαριζόμαστε για τα debate, δεν πάμε εκεί έξω από τους τόπους δουλειάς να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για το τι σημαίνει εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών και να ξετινάξουμε τα επιχειρήματά τους;

Αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο. Και μόνο το γεγονός ότι συμφέρουν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που σημαίνει ότι αυτά τα μέτρα έχουν ετοιμαστεί, έχουν κοινοποιηθεί στους δικαστές και τα δικαστήρια και υλοποιούνται προαποφασισμένα.

Θα μου πείτε και εσείς κάνετε σήμερα συνέντευξη Τύπου; Δεν λέμε να μην χρησιμοποιούνται και κεντρικές παρεμβάσεις, αλλά ποιο είναι το ζητούμενο; Εδώ οι βιομήχανοι για πρώτη φορά λένε: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε. Εως τώρα πήγαιναν τις συλλογικές συμβάσεις μέχρι τον Ιούνη για να τις πάνε σε Διαιτησία, και για να μπει το καλοκαίρι και να μην έχουν να δώσουν και αναδρομικά στους εργαζόμενους, τώρα λένε μέχρι τα Χριστούγεννα θα τελειώσει. Το κάνουν γιατί ξέρουν, έχουν μαζί τους την κυβέρνηση, η οποία είναι διατεθειμένη να τα τελειώσει όλα, από τα σύνορα στο Αιγαίο μέχρι τα πάντα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ