Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Ισχυρή η παρακαταθήκη του ΚΚΕ

Μαζική η εκδήλωση με θέμα «Η αλήθεια για το ΔΣΕ», στην οποία μίλησε ο καθηγητής Γ. Μαργαρίτης

Κατάμεστη η αίθουσα της εκδήλωσης
Κατάμεστη η αίθουσα της εκδήλωσης
Γέμισε το μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς από τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, τους ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια για την τρίχρονη Ιστορία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τον αγώνα του λαού μας δηλαδή ενάντια στην πλουτοκρατία - όπως τη διαμόρφωσε η κατοχή - και στους μεγάλους ιμπεριαλιστές προστάτες και ευεργέτες της. Εκεί, μέσα από την εκδήλωση της ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση στην επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας και την αντικομμουνιστική εκστρατεία που έχει στήσει και προωθεί η ΕΕ με στόχο τη διατήρηση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

«Στον ελληνικό εμφύλιο στρατεύθηκαν πολλοί άνθρωποι. Περισσότεροι από 100.000 μαχητές πέρασαν από τις τάξεις του ΔΣΕ στα τρία χρόνια του αγώνα. Ισως 400.000 ήσαν εκείνοι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πολέμησαν για το κυβερνητικό στρατόπεδο. Η ελληνική κοινωνία στρατεύθηκε στο σύνολό της σχεδόν στα οργανωμένα στρατόπεδα, στους αντίπαλους στρατούς. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο αυτό ήξεραν με σαφήνεια γιατί θυσίαζαν τη ζωή τους. Γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια σε ποιο στρατόπεδο ανήκαν», σημείωσε ο Γ. Μαργαρίτης.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας, ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Κάτω από το βαρύ πέπλο των απαγορεύσεων και του ολοκληρωτικού εξοβελισμού της Ιστορίας χτίστηκε η μυθοπλασία των νικητών, με στόχο να ονομάσουν τους θύτες θύματα και τα θύματα θύτες.

Δεν είναι τυχαίο που στις μέρες μας οι "αναθεωρητές" της Ιστορίας, προπαγανδιστές στην υπηρεσία της ευρύτερης αντικομμουνιστικής σταυροφορίας, συνέχισαν την όλη υπόθεση εκεί από όπου την άφησε η χούντα. Μετράνε τα θύματα της μίας πλευράς, τα πολλαπλασιάζουν συνήθως κατά το δοκούν και μαζεύουν μαρτυρίες που όλες έχουν κοινό παρανομαστή: Οι κομμουνιστές είναι εγκληματίες, φονιάδες, έτσι χωρίς σκοπό, στόχο, λόγο, νόημα. Περίπου ένα βίτσιο, ένα σύνδρομο, μια εκφυλιστική κατάρα. Γράφουν την Ιστορία όπως συμφέρει το καπιταλιστικό σύστημα βοηθώντας την κυριαρχία του. Συστηματικά αποκρύπτουν την ταξική πάλη που διεξάγονταν τότε και σήμερα.

Σήμερα μάλιστα τον εμφύλιο για να τον ευτελίσουν και να τον απομυθοποιήσουν, ανιστόρητα τον πουλάνε σαν προϊόν μέσα από τον κινηματογράφο. Αφήστε τους να προσπαθούν, στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Ο κομμουνισμός σφράγισε την Ιστορία της ανθρωπότητας στον 20ό αιώνα και δε φαίνεται να χάνεται στον επερχόμενο 21ο.

Εχει βάλει στην άκρη πολλές παρακαταθήκες αγώνων στο πλευρό των λαών και των εργαζομένων, κατορθωμάτων, κατακτήσεων και καμία αναπροσαρμογή της Ιστορίας δεν μπορεί να κάνει να ξεχαστούν αυτά», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ