Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10536

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία στις 17 Δεκέμβρη

Κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία να αποφασίσουν άμεσα την κήρυξή της και να οργανώσουν τη δράση για την επιτυχία της.


ΣΕΛ.  11

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών τους

Με τη γραμμή πάλης που μπορεί να συμβάλει στην ενότητα της εργατικής τάξης και στην κοινή δράση με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, κόντρα σε κεφάλαιο και κυβέρνηση, βροντοφώναξαν:

  • Δε συμβιβαζόμαστε με την ανεργία και την υποαπασχόληση, με τα stage, τις ελαστικές μορφές εργασίας, απαιτούμε μόνιμη, πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τους μισθούς και τις συντάξεις της φτώχειας, απαιτούμε κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τη αύξηση των ορίων ηλικίας της συνταξιοδότησης, απαιτούμε σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, πέντε χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα .
  • Δε συμβιβαζόμαστε με τον αποχαρακτηρισμό των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, απαιτούμε τη διεύρυνσή τους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
  • Δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, καμιά επιβάρυνση για τη φτωχολογιά και τα Ταμεία. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.

ΣΕΛ.  8   -   13

Οι κύριοι «δημοκράτες»

Πείραξε τους αστούς δημοσιολόγους, την κυβέρνηση, ότι το ΚΚΕ ενοχοποιεί το «διάλογο». Τους πείραξε που μίλησε για πόλεμο του λαού στον καθημερινό πόλεμο κυβέρνησης - κεφαλαίου με θύματα τους εργάτες. Γι'αυτούς δε νοιάζονται οι κύριοι «δημοκράτες». Είναι ή δεν είναι θύματα αυτού του πολέμου οι άνεργοι; Είναι ή δεν είναι θύματα αυτού του πολέμου οι νεκροί, οι σακατεμένοι από τα εργοδοτικά εγκλήματα (ατυχήματα τα λένε οι αστοί) στα κάτεργά τους; Είναι ή δεν είναι θύματα αυτού του πολέμου οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές, με μισό μεροκάματο, με μισή ζωή, οι ανασφάλιστοι; Είναι ή δεν είναι θύματα αυτού του πολέμου οι μετανάστες εργάτες που ξεζουμίζονται και απελαύνονται; Είναι ή δεν είναι θύματα αυτού του πολέμου οι εξαθλιωμένοι χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας; Είναι ή δεν είναι θύματα αυτού του πολέμου οι γυναίκες που απολύονται λόγω εγκυμοσύνης; Είναι ή δεν είναι πόλεμος η τρομοκρατία των εργοδοτών στους τόπους δουλειάς; Γιατί είναι δημοκρατία ο σφαγιασμός ασφαλιστικών δικαιωμάτων από μια μειοψηφία και δεν είναι δημοκρατία η παρεμπόδισή του από τους εργαζόμενους; Γιατί είναι δημοκρατία ο «διάλογος» και δεν είναι η συμμετοχή του λαού στους αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών που του στερούν κεφάλαιο - κυβερνήσεις; Αν ήθελαν να πάρουν φιλολαϊκά μέτρα γιατί κάνουν «διάλογο»; Και μάλιστα κρυφά;



ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΔΟΥΡΓΟΥΤΙ
Δολοφονική επίθεση σε καταστήματα μεταναστών

ΣΕΛ.  29
ΑΣΚΗΣΗ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Πρόβα για επεμβάσεις εσωτερικής καταστολής

ΣΕΛ.  15
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με πυξίδα τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή

ΣΕΛ.  15
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Να νεκρώσουν αύριο γιαπιά και εργοτάξια

ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ