Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Ενισχύουν τις πολεμικές δομές της ΕΕ

Η προώθηση των σχεδίων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα γαλλικού ενδιαφέροντος, ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών που είχαν χτες στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας, ο υπουργός Ε. Βενιζέλος με τον Γάλλο ομόλογό του Ε. Μορέν. Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ετοιμότητα εκ μέρους της χώρας του, να συμμετάσχει με πλοία στην επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου για την αντιμετώπιση των μεταναστών στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός κοινού χώρου επιτήρησης της θάλασσας από τη Βαλτική μέχρι τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των πολεμικών δομών της ΕΕ και μίλησε για «συμμετοχή της Ελλάδας και στον κοινό ευρωπαϊκό στόλο αερομεταφοράς». Αποκαλυπτικός ήταν και σε ό,τι αφορά την εμπλοκή στον πόλεμο της Σομαλίας. «Το συμπλήρωμα της επιχείρησης "Αταλάντα" (σ.σ. επιτήρηση με στόλο) είναι η εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας της Σομαλίας, για να μπορέσει να ανασυσταθεί το κράτος της Σομαλίας και ελπίζουμε ότι και η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε αυτό το σχέδιο, σε αυτήν την επιχείρηση».

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα και ειδικά γι' αυτό της ναυπήγησης 6 νέων φρεγατών για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι «θα κινηθούμε στο πλαίσιο των ειλημμένων αποφάσεων της ελληνικής Πολιτείας (...) αλλά με τον επωφελέστερο δυνατό τρόπο για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία». Η παραπάνω δήλωση αποκτά άλλη οπτική, αν συνδεθεί με την επίσκεψη χτες βράδυ του επιχειρηματία Ν. Ταβουλάρη (Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σύρου) στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org