Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ενιαίος ταξικός αγώνας

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία των λαϊκών οικογενειών και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να επιτρέψουν να παρασυρθούν από το σαρωτικό, για όλες τις κατακτήσεις τους και τα δικαιώματά τους, τυφώνα αντεργατικών μέτρων, που με το πέρασμα του χρόνου γίνεται όλο και σφοδρότερος. Σήμερα, ο ταξικός πόλεμος κατά της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, τον οποίο έχουν κηρύξει και διεξάγουν εναλλάξ όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βάζει στο στόχαστρο κάθε εργατικό, λαϊκό δικαίωμα ανεξαρτήτως κλάδου, ηλικίας και φύλου, προκειμένου η κερδοφορία των μονοπωλίων να μεγαλώσει.

Η οργάνωση των εργαζόμενων, το ενιαίο μέτωπο εργατών, μικροπαραγωγών αγροτών, αυτοαπασχολουμένων στις πόλεις, η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί το μεγάλο λαϊκό ποτάμι σε αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση είναι σήμερα παραπάνω από επιτακτική. Στη σφοδρή επίθεση των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων που εκφράζουν τα συμφέροντά τους, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μικροί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι νέοι πρέπει να απαντήσουν με αντεπίθεση της δικής τους συμμαχίας. Να οργανωθούν και ενωμένοι, βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες τους, οι οποίες συνεχώς διευρύνονται και μεγαλώνει η δυνατότητα ικανοποίησής τους, καθώς αυξάνεται ο πλούτος που παράγεται, να τις διεκδικήσουν. Η δράση για την εξασφάλιση της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης κόντρα στο κεφάλαιο, κόντρα στην πολιτική που το ενισχύει, σημαίνει και κόντρα στο «δούρειο ίππο» μέσα στο κίνημα, τις πλειοψηφίες, ντίλερ της εργοδοσίας και του κράτους, των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι υπέρ των μονοπωλίων, στρέφεται ως τέτοια αντικειμενικά ενάντια και στους εργάτες, αλλά και σε όλα τα λαϊκά στρώματα. Τσεκουρώνει τα δικαιώματά τους στην ασφάλιση, στη σταθερή δουλειά, στους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, στο δικαίωμά τους στη δωρεάν, δημόσια και αναβαθμισμένη Υγεία. Αυτή η πολιτική είναι που για χάρη των μονοπωλίων και όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιωτικοποιεί την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση, τα λιμάνια και όλο τον πλούτο και τις υποδομές της χώρας. Αυτή η πολιτική είναι που σέρνει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στηρίζει τις σφαγές ολόκληρων λαών από τους ιμπεριαλιστές.

Με αυτήν την πολιτική έχουν αντικειμενικό συμφέρον να έρθουν σε ρήξη αυτοί που παράγουν τον πλούτο με την εργασία τους και καλούνται συνεχώς να κάνουν θυσίες. Ολοι αυτοί που δέχονται στο πετσί τους τις συνέπειες των μέτρων που παίρνονται για να ενισχυθούν τα καπιταλιστικά κέρδη. Ενας σημαντικός σταθμός στην οργάνωση της αντεπίθεσης είναι και τα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στα οποία καλούν και συμμετέχουν η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Συσπείρωση), η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), η ΟΒΣΑ (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Ελλάδας), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στα συλλαλητήρια, αλλά και σε όλους τους αγώνες που έρχονται πρέπει να συμμετέχουν μαζικά τα λαϊκά στρώματα και να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, κόντρα στην ταχτική των διαλόγων, γιατί αυτή η ταχτική υποτάσσει τους εργαζόμενους να παζαρέψουν στο πόσα θα χάσουν. Ενιαίος ταξικός αγώνας όχι με στόχο να χάσουν όσο γίνεται λιγότερα οι εργαζόμενοι, ο λαός, αλλά με στόχο να κατακτήσουν όσο γίνεται περισσότερα. Μόνο που η αποτελεσματικότητα τέτοιων αγώνων θα γίνεται ορατή στην πράξη, όσο συνειδητοποιείται η σχέση τους με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των εκμεταλλευτών, για τη λαϊκή εξουσία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ