Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Διαμαρτυρία για τον αντικομμουνισμό της ΕΡΤ

Συγκέντρωση των αντιστασιακών χτες το μεσημέρι έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή

Το πανό που σήκωσαν οι αντιστασιακοί έξω από το κτίριο της ΕΡΤ
Το πανό που σήκωσαν οι αντιστασιακοί έξω από το κτίριο της ΕΡΤ
Να σταματήσουν, άμεσα, οι εκπομπές άθλιας αντικομμουνιστικής και αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας από τα κρατικά κανάλια, απαίτησαν, χτες το μεσημέρι, με διάβημα διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην ΕΡΤ (Αγία Παρασκευή) αντιστασιακοί αγωνιστές και μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Οι αγωνιστές, στις 3 το μεσημέρι, έφθασαν στα γραφεία της ΕΡΤ και σήκωσαν πανό στην είσοδο με το σύνθημα: «ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Οι Αγωνιστές της Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ λέμε ΟΧΙ στον αντικομμουνισμό της ΕΡΤ». Στη συνέχεια, πολυμελής αντιπροσωπεία της Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Τσιντζιλώνη, είχε συνάντηση με εκπρόσωπο της Διοίκησης της ΕΡΤ ο οποίος, ωστόσο, δήλωσε αναρμόδιος και γι' αυτό μετά από αίτημα των αγωνιστών, ορίστηκε να γίνει συνάντηση με τον καθ ύλην αρμόδιο διευθυντή της ΕΡΤ.

Οργή και αγανάκτηση

Στο κείμενο - καταγγελία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προς τη διοίκηση της ΕΡΤ, εκτός των άλλων, τονίζεται:

«Τα κρατικά κανάλια ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, καταπατώντας κάθε κανόνα δεοντολογίας για σωστή ενημέρωση του κοινού, μας σερβίρουν κάθε τρεις και λίγο, εκπομπές με χυδαίο αντικομμουνιστικό περιεχόμενο. Τέτοιες εκπομπές μάς γυρίζουν στις εποχές της πτωματολογίας των δοσίλογων "εθνικών τιμητών" και μαυραγοριτών που οργίαζαν σε βάρος των αγωνιστών της Αντίστασης συκοφαντώντας το ηρωικό ΚΚΕ και τα μέλη του, που παρουσίαζαν, περίπου, ως τέρατα με κονσερβοκούτια που έπιναν αίμα!

Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε τα κρατικά κανάλια για τα αντικομμουνιστικά σκουπίδια τους, τα οποία προκλητικά προβάλλουν με στόχο τη μαζική χειραγώγηση συνειδήσεων. Ομως, τα γεγονότα του 20ού αιώνα και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε δεν μπορεί να τα σβήσει καμιά διαστρέβλωση, παραχάραξη ή πλαστογράφηση.

Είναι πρόκληση και αθλιότητα η προβολή τέτοιων εκπομπών που στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό, το ΚΚΕ, το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και την ΕΣΣΔ. Η βιομηχανία του ψεύδους και της συκοφαντίας του σοσιαλισμού, που εμείς ως πολιτικοί πρόσφυγες ζήσαμε στις σοσιαλιστικές χώρες, δεν πρόκειται να περάσει. Εξακολουθούμε να ζούμε ακόμα και δε θα επιτρέψουμε να πλαστογραφήσετε την πραγματικότητα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.

Η επιχείρηση να εξισώσετε τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό, να συκοφαντήσετε το μεγάλο ΕΑΜικό Αντιστασιακό αγώνα μας και τον αγώνα του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (όπου πρωτοστάτησαν το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές), θα πέσει στο κενό. Απαιτούμε κύριοι της ΕΡΤ να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα κρατικά κανάλια ως μέσο αντικομμουνιστικής προπαγάνδας. Και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαιτούμε να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει για να σταματήσει αυτή η αθλιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ