Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Μόνη αμοιβή η ηθική αναγνώριση από την εργατική τάξη

Ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παρέδωσε τη σημαία του Κόμματος στην Κομματική Οργάνωση της Πελοποννήσου

Ο Κ. Μπάτσικας παραλαμβάνει τη σημαία του ΚΚΕ από τον Δ. Γόντικα
Ο Κ. Μπάτσικας παραλαμβάνει τη σημαία του ΚΚΕ από τον Δ. Γόντικα
Στην εκδήλωση στη Φλώρινα, τη σημαία του ΚΚΕ παρέλαβε εκ μέρους της 1ης Κομματικής Οργάνωσης ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Πελοποννήσου του Κόμματος. Παραδίδοντας τη σημαία του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάκριση, πιο τιμητική, πιο πλούσια σε περιεχόμενο και σε κίνητρα για μεγαλύτερη προσφορά, από την αναγνώριση της πρωτοπόρας προσπάθειας, ατομικά και συλλογικά, για την κατάκτηση κοινών στόχων και επιδιώξεων.

Δεν μπορεί με τίποτα το υλικό να αποτιμηθεί η πρωτοπόρα προσπάθεια να παλεύει ένας σύντροφος, συντρόφισσα ή οργάνωση συνειδητά για την υπερκάλυψη στόχων και να φιλοδοξεί να επιδράσει με τη δύναμη του αποτελέσματος στην κινητοποίηση περισσότερων δυνάμεων. Αυτή είναι η δύναμη της κομματικής άμιλλας.

Γενικότερα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση από την αναγνώριση του πρωτοπόρου ρόλου του ΚΚΕ και της προσφοράς του από το λαό για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι το κίνητρο που οδηγεί τη δράση σε όλο και ανώτερα επίπεδα και φτάνει πολλές φορές ως τα ανώτερα όρια, ως την προσωπική θυσία. Η άμιλλα, ατομική και συλλογική, για νέες και μεγαλύτερες επιτυχίες ας κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στη ζωή και δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org