Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Μάθε έγκαιρα πού ψηφίζεις

Οδηγίες και για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

Οι εκλογείς για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό των στοιχείων ταυτότητάς τους (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, ατομικό βιβλιάριο υγείας). Ολοι οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν:

  • Με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου νομάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις 22 Σεπτέμβρη, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους και τις κοινότητες του νομού.
  • Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ενότητα «Εκλογές» - «Μάθε πού ψηφίζεις».
  • Να τηλεφωνούν στο 1500 (σχετικές πληροφορίες θα δίνονται περί τα τέλη της βδομάδας - αρχές της επόμενης).
Για τους μη εγγεγραμμένους

Οι εκλογείς που δεν έχουν στερηθεί τα εκλογικά τους δικαιώματα, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους (δεν φαίνονται γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους) ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου ή της Κοινότητας, στα δημοτολόγια ή στα Μητρώα Αρρένων των οποίων είναι γραμμένοι.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία - και με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών - αυτοί οι ψηφοφόροι για να ψηφίσουν πρέπει να πάνε στο Δήμο ή την κοινότητά τους και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή πιστοποιητικό που βεβαιώνει την εγγραφή τους στα Μητρώα αρρένων (εφόσον είναι γραμμένοι μόνο σε αυτά).

Το πιστοποιητικό αυτό θα το προσκομίσουν στο δικαστικό αντιπρόσωπο του εκλογικού τμήματος που θα επιλέξουν κι έτσι θα τους επιτραπεί να ψηφίσουν. Σημειώνεται ότι, οι εν λόγω ψηφοφόροι θα υπογράφουν έντυπη υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν ψήφισαν ούτε προτίθενται να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών σε άλλο εκλογικό τμήμα και ότι δεν έχουν στερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ